Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Meestgelezen artikelen in 2022

Dit jaar is voorbijgevlogen! 🏎 🚀 In het afgelopen jaar is er veel gebeurd en daarom blikken we in dit artikel graag samen met jou terug op de meest gelezen artikelen van 2022. Zo mochten wij in januari eindelijk bekendmaken dat wij hoofdsponsor waren van Fully Charged LIVE, sloten we het evenement in mei met een knaller af en gaven wij 9 tips over de Nissan Ariya die je waarschijnlijk nog niet wist. Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder, want we praten je uitgebreid bij over het afgelopen jaar. ✨ 

Januari: Mobility Service hoofdsponsor van Fully Charged live europe

Fully Charged - Mobility Service

In 2022 waren wij dé hoofdsponsor van het internationale evenement Fully Charged LIVE Europe in Amsterdam. En met succes, er was zoveel te doen! Als hoofdsponsor mochten wij als grootste EV-expert van Nederland tijdens dit evenement duizenden bezoekers inspireren en verder helpen met de zoektocht naar de juiste EV op onze stand en Electric Avenue. De discussies tussen de EV-experts en de vragen vanuit alle bezoekers waren inhoudelijk sterk en relevant. De volgende editie van Fully Charged LIVE in 2023 is al gepland én daar wil je bij zijn!

Februari: Nederland beschikt over meeste laadpalen in EU

Laadstekker

De meeste laadpalen in de EU staan in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) gepubliceerd in februari. 

Per 100 kilometer staan er de meeste laadpalen in Nederland. Nederland is wat dat betreft echt koploper op het gebied van elektrische auto’s en de bijbehorende laadinfrastructuur. En nu, maanden later, op het moment van schrijven eind december, staat Nederland nog steeds op nummer 1 in de EU. Best een mooie prestatie als je het ons vraagt! 

Maart: Fully Charged 'en EV-expert Alex praten je bij over EV's in Nederland

Fully Charged

'Is the Dutch electric car market ’the’ place to be in 2022?’ Onze samenwerkingspartner Fully Charged was heel benieuwd hoe populair de EV in NL is. Voor die vraag ben je bij ons – de grootste EV-expert van Nederland – aan het juiste adres. Onze EV-expert Alex Boon raakt er namelijk niet over uitgepraat en kan je er écht ALLES over vertellen in dit populaire artikel! Vanwege het succes van dit artikel hebben we een podcast opgenomen met EV-expert Paul Harms. Met bijna 10.000 views is deze podcast zeker de moeite waard om eens te beluisteren. 

April: Kia EV6 review

Is de Kia EV6 een volwaardige opvolger van een van de bestverkochte EV's van de afgelopen jaren, de Kia e-Niro? In april hebben wij deze EV uitgebreid getest en nu maanden later kunnen we de balans echt goed opmaken. De Kia EV6 is wat ons betreft een waardige opvolger en inmiddels een van de bestverkochte elektrische auto's van dit moment. De populaire auto is zelfs uitgeroepen Auto tot het Jaar 2022

Mei: Fully Charged live 2022 in Amsterdam was een groot succes!

Mobility Service team

Als trotse hoofdsponsor,  grootste EV-expert van Nederland én enige leasemaatschappij tijdens het event mochten wij duizenden bezoekers verwelkomen op onze stand. De grote opkomst, enthousiaste reacties, leuke gesprekken en deelname aan de 'Ready for the Future quiz' maakten Fully Charged LIVE tot een groot succes. Benieuwd hoe het evenement verder verliep? Lees gauw verder in de meest populaire blog van mei. 

Juni: Bijtelling elektrische auto: 2021 t/m 2026

Mini Electric

Vanaf 1 januari 2023 zal de bijtelling voor elektrische auto’s nagenoeg gelijk blijven. Wel zal de bijtellingscap van 35.000 euro in 2022, naar 30.000 euro in 2023 gaan. Welke bijtellingsregels gelden er voor een elektrische auto in de komende jaren? In dit artikel geven we een overzicht van de bijtellingsplannen voor elektrische auto’s voor de komende jaren.

Juli: Subsidie elektrische bedrijfswagen 2022

Peugeot Expert elektrisch

Het was in 2022 nog aantrekkelijker voor ondernemers om een elektrische bedrijfswagen aan te schaffen of te leasen. Vanaf 1 januari 2022 heeft het kabinet de percentages verhoogd, waardoor bedrijven nog meer korting kunnen krijgen. 

Overigens blijft het Kabinet elektrische bedrijfswagens stimuleren, omdat het kabinet de bpm-vrijstelling voor bestelauto's vanaf 1 januari 2025 afschaffen. Dit betekent dat ondernemers ook belasting (bpm) moeten gaan betalen wanneer zij een bestelwagen aanschaffen. Wees dus alvast voorbereid op de toekomst en begin nu alvast met het verduurzamen van je wagenpark. Hoe? In dit artikel geven we een aantal tips die je alvast op weg kunnen helpen.

Augustus: 10 handige apps voor elektrisch rijden

Opladen elektrische auto

Om de ervaring van het elektrisch rijden nog aangenamer te maken, zijn er verschillende apps op de markt gebracht. De apps helpen je onder andere bij het vinden van een laadpunt en de (real-time) beschikbaarheid, de laadsnelheid en de kosten die hieraan verbonden zijn. Ook is het bij sommige apps mogelijk om een laadsessie te starten en stoppen. In dit artikel hebben wij op basis van onze praktijkervaringen 10 handige apps voor je geselecteerd. We hebben een onderscheid gemaakt in snelladen, laadpunten en opladen in het buitenland.  

September: Fabel of feit: 10 vooroordelen over vakantie met een elektrische auto

Opladen Porsche Taycan

Dit was alweer de zesde keer dat een van onze EV-experts op vakantie gingen met de elektrische auto, maar toch horen we elke keer weer dezelfde vooroordelen over naar het buitenland gaan met een elektrische auto. Daarom leek het ons leuk om deze te beantwoorden in deze blog!  

Oktober: Elektrische auto opladen zonder laadpas (handige tips + apps)

Ga je een elektrische auto opladen, maar ben je de laadpas vergeten? Dat is vervelend, maar er is gelukkig geen man overboord. Er zijn inmiddels een aantal handige apps waarmee je een laadsessie kunt afrekenen zonder laadpas. In dit artikel geven we graag een aantal tips die je kunnen helpen als je geen laadpas bij je hebt, maar toch graag je elektrische auto wilt opladen.  

November: 9 dingen die je nog niet wist over de nissan ariya..

Waarom is de Nissan Ariya zo'n onontdekte parel? Wellicht omdat je nog niet alles weet over de nieuwste telg van Nissan.... De Nissan Ariya heeft namelijk behoorlijk wat in petto! Wij hebben een aantal toffe features ontdekt, en kunnen niet wachten om deze met jullie te delen. Wellicht ook een kleine hint naar Nissan om alsnog met deze onontdekte features te gaan adverteren ;) In dit artikel delen wij maar liefst 9 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Nissan Ariya...

December: dit zijn volgens onze ev-experts dé elektrische auto’s van 2023

Elektrische auto's

Het aanbod van elektrische auto's wordt steeds groter. Een aantal jaren geleden had je de keuze uit enkele modellen, inmiddels wordt er nog net niet iedere maand een nieuwe elektrische auto uitgebracht. Maar welke EV's worden er in 2023 gelanceerd? Onze EV-experts hebben zeven elektrische auto's geselecteerd. Zij denken dat dit dé knallers van 2023 gaan worden.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl