Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Kia EV6 review

Is de Kia EV6 een volwaardige opvolger van een van de bestverkochte EV’s van de afgelopen jaren, de Kia e-Niro? Als grootste EV-expert van Nederland zien wij ook dat er veel interesse is voor de Kia EV6. Het nieuwste model van Kia is namelijk; sportief, ruim, standaard zeer rijk uitgerust en tot slot is de EV binnen 18 minuten weer voor 80% opgeladen. Onze EV-expert Sebastiaan heeft de Kia EV6 uitgebreid getest. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen. 

Video review Kia EV6

Rijeigenschappen Kia EV6

Qua rijeigenschappen komt de Kia EV6 redelijk overeen met die van de IONIQ 5. De Kia EV6 is echter net iets sportiever en ziet er qua looks ook net iets sportiever uit. De auto is overigens niet stug afgeveerd, waardoor het echt een comfortabele auto is om in te rijden.

Design + interieur

Kia heeft met de Kia EV6 ingezet op sportiviteit. Dat zie je ook terug in het design van de auto door onder andere de aflopende motorkap en de doorlopende LED verlichting. Zoals we gewend zijn van elektrische auto’s, is ook de Kia EV6 standaard al zeer rijk uitgerust. De instapversie is namelijk standaard al uitgerust met adaptive cruisecontrol, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter.

Actieradius Kia EV6

De EV6 met het grootste accupakket (77,4 kWh) heeft volgens de WLTP-testmethode een actieradius van 528 kilometer. In de praktijk valt het rijbereik van een elektrische auto altijd iets lager uit. Dit heeft onder andere te maken met het rijgedrag van de bestuurder en de weersomstandigheden. Een actieradius van ongeveer 420 kilometer met de Kia EV6 is zeker haalbaar in de praktijk.

Opladen Kia EV6

De Kia EV6 behoort net zoals de Hyundai IONIQ 5 tot de nieuwe generatie EV’s. De Kia EV6 is namelijk uitgerust met de nieuwste technologie. Omdat de auto op het e-GMP platform is gebouwd kan de auto uitzonderlijk snelladen, biedt de auto verrassend veel ruimte en heeft de EV een grotere actieradius.

Binnen 4,5 minuten heeft de auto weer 100 kilometer extra range. Opladen van 10% naar 80% is mogelijk binnen 18 minuten (maximaal snellaadvermogen van 233 kW DC). Snelladen is op deze manier dus geen belemmering meer en dit is absoluut een onderscheidende factor ten opzichte van de concurrentie.

Daarnaast is de auto voorzien van Vehicle-to-load (V2L) techniek. Met deze techniek is het mogelijk om andere apparaten van stroom te voorzien. Je kunt dus bijvoorbeeld een andere auto opladen, of je koffiezetapparaat aansluiten.

Bijtelling Kia EV6

Als je de Kia EV6 zakelijk gaat leasen, dan heb je te maken met 16% bijtelling over de eerste 35.000 euro. Over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling.

Voor de Kia EV6 betaal je, afhankelijk van de uitvoering, een netto bijtelling vanaf € 240,- (schijf 1) of € 321,- (schijf 2) per maand.

Kia EV6 zakelijk leasen

Gaat de Kia EV6 een zakelijke leasetopper worden? Wij denken van wel. Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Kia EV6? De instapversie is bij ons beschikbaar vanaf 542 euro per maand.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl