Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Bijtelling elektrische auto 2024

Tesla sleutel

Wanneer je een zakelijke auto privé gebruikt, ben je verplicht bijtelling te betalen. Gelukkig blijft de bijtelling voor een volledig elektrische auto nog steeds lager dan die voor brandstofauto's. Voor het jaar 2024 bedraagt het bijtellingspercentage voor elektrische auto's 16 procent. Het verlaagde tarief is echter alleen van toepassing op de eerste 30.000 euro van de cataloguswaarde (dus niet de gehele cataloguswaarde). Als je interesse hebt in de specifieke bijtelling voor elektrische auto's in 2024, vind je meer informatie in dit artikel.

Verlaagde bijtelling elektrische auto's in 2024

Ook in 2024 blijft de overheid zakelijke rijders stimuleren om over te stappen op elektrische voertuigen. Hoewel het bijtellingspercentage voor elektrische auto's in de afgelopen jaren is gestegen en naar verwachting hoger zal uitvallen in de komende jaren, blijft er in 2024 nog steeds een verlaagd bijtellingspercentage van 16 procent (tot een maximale cataloguswaarde van 30.000 euro) van toepassing op volledig elektrische auto's. Dit is gelijk aan het bijtellingspercentage dat in 2023 geldt. Voor een volledig overzicht van de bijtellingspercentages (inclusief de maximale catalogusprijs) voor de komende jaren raden we je aan om dit artikel te lezen.

Netto bijtelling elektrische auto in 2024 berekenen

Om de netto bijtelling voor een elektrische auto te berekenen, vermenigvuldig je eenvoudigweg het bijtellingspercentage met de cataloguswaarde van de auto (bijtellingspercentage x cataloguswaarde). Vervolgens pas je de relevante belastingschijf voor de inkomstenbelasting toe op dit bedrag. Het uiteindelijke resultaat is de netto bijtelling op jaarbasis. Om te achterhalen wat je maandelijkse netto bijtelling zal zijn, hoef je alleen maar dit bedrag te delen door 12.

Naast bovenstaande fiscale voordelen betaal je in 2024 ook geen motorrijtuigenbelasting. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je alleen in 2024 nog profiteert van dit voordeel.

Elektrische auto zakelijk leasen

Wil je niet wachten tot 2024 en liever al eerder overstappen op een elektrische auto? Bekijk onze voorraad op onze website en lees gerust ons artikel eens door waarin wij je bijpraten over de bijtelling elektrische auto in 2023.

Meer lezen? We raden deze blogs aan:

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl