Beoordeeld met 9,3
085 4871400

Import lease

Auto met snelheid

Import lease is een vorm van leasing die specifiek gericht is op het leasen van geïmporteerde voertuigen. Het houdt in dat een leasemaatschappij een lease overeenkomst aangaat voor een voertuig dat vanuit een ander land wordt geïmporteerd en aan een klant wordt verstrekt.

Blije vrouw in rode auto

Hoe werkt een import auto leasen?

Bij import lease neemt de leasemaatschappij de verantwoordelijkheid voor het proces van de auto importeren, inclusief het regelen van de benodigde douanedocumenten, belastingen en eventuele andere administratieve procedures die nodig zijn voor de import van het voertuig. Ze kunnen samenwerken met importeurs of specialistische bedrijven om dit proces soepel te laten verlopen.

Na de succesvolle import wordt het voertuig aan de klant verstrekt via een leaseovereenkomst. De klant betaalt een maandelijkse leasebedrag aan de leasemaatschappij gedurende een bepaalde periode, zoals afgesproken in de leaseovereenkomst. Gedurende deze periode is de klant verantwoordelijk voor het gebruik en het onderhoud van de geïmporteerde auto, terwijl de leasemaatschappij eigenaar blijft van het voertuig.

Een auto importeren kan aantrekkelijk zijn voor klanten die specifieke voertuigen willen leasen die niet direct beschikbaar zijn in hun eigen land. Het stelt hen in staat om te profiteren van de voordelen van leasing, zoals het beheer van operationele kosten en flexibiliteit, terwijl ze toch toegang hebben tot de gewenste geïmporteerde voertuigen.

Voordelen import lease

Het grote voordeel van een auto importeren is dat je veel meer aanbod tot je beschikking hebt dan het aanbod in Nederland alleen. Bovendien zijn de auto's vaak rijkuitgerust en zijn ze ook nog eens te krijgen voor een goede prijs. Hierdoor zitten er ook fiscale voordelen aan import lease. De fiscale waarde is namelijk lager, waardoor je een lagere bijtelling kunt krijgen. Ben je op zoek naar een specifieke auto, en wil je graag een auto uit het buitenland leasen? Kies Mobility Service. Wij zijn specialist en hebben jarenlange ervaring bij het importeren van een auto.

Voorwaarden auto importeren

Als je op zoek gaat naar een auto in het buitenland en je wil deze zakelijk leasen bij Mobility Service, dan zul je rekening moeten houden met de volgende voorwaarden:

  • De auto mag maximaal 30.000 kilometer op de teller hebben staan

  • De auto mag maximaal 1 jaar oud zijn

  • Onderhoudshistorie moet bekend zijn

  • BTW-verrekenbaar (Mw.Steuer ausweisbar)

  • Wordt aangeboden bij een merkdealer

  • Schadevrije auto

Mobility Service team
Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 400 info@mobilityservice.nl