Beoordeeld met 9,3
085 4871400

Netto operational lease

Vrouw met stuur in hand

Voordat je beslist over het leasen van een auto, is het belangrijk om te begrijpen welke leasevorm het beste bij jou past. Bij zakelijk leasen zijn er verschillende opties, waaronder full operational lease, netto operational lease en financial lease. Op deze pagina zullen we ons richten op netto operational lease en de manier waarop het zich onderscheidt van de andere mogelijkheden.

Cupra Born en Sebastiaan Rodenboog

Wat is netto operational lease?

Netto operational lease biedt een andere benadering dan de standaard operational lease. Bij netto operational lease draagt de leasemaatschappij niet de volledige verantwoordelijkheid en kosten voor het voertuigbeheer. In plaats daarvan zijn bepaalde aspecten van het voertuigbeheer, zoals verzekering, onderhoud, reparaties, banden en belastingen, de verantwoordelijkheid van degene die de auto leaset. De leasemaatschappij neemt alleen de financiering van het voertuig voor zijn rekening.

Met netto operational lease betaal je een lagere maandelijkse vergoeding aan de leasemaatschappij, omdat ze deels verantwoordelijk zijn voor de operationele kosten. Dit biedt je meer flexibiliteit en controle over het beheer van het voertuig. Aan het einde van de leaseperiode geef je het voertuig gewoon weer terug aan de leasemaatschappij, zonder verdere verplichtingen.

Verschillen netto operational lease en full operational lease

Voordat je kiest voor de netto operational leasevorm, is het belangrijk dat je precies weet waarin dit verschilt in het operationele gedeelte. Zo weet je zeker dat jij ook kunt genieten van je nieuwe auto, zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

  1. Verantwoordelijkheden en kosten: Bij full operational lease neemt Mobility Service de volledige verantwoordelijkheid en kosten op zich voor het beheer van het voertuig. Dit omvat zaken als de aanschaf, verzekering, onderhoud, reparaties, banden, belastingen en soms zelfs brandstofkosten. Bij netto operational lease draag je zelf bepaalde kosten en verantwoordelijkheden, zoals verzekering, onderhoud en reparaties, terwijl Mobility Service zich voornamelijk bezighoudt met de financiering van het voertuig.

  2. Flexibiliteit en controle: Netto operational lease biedt jou meer flexibiliteit en controle over het eigen beheer van het voertuig. Aangezien bepaalde operationele kosten voor jouw rekening komen, heb je de maximale vrijheid om zelf keuzes te maken met betrekking tot bijvoorbeeld het onderhouds- en verzekeringsbeleid. Ook reparaties komen vaak voor jouw rekening. Bij full operational lease maken wij de beslissingen en regelen wij alles voor je. Maximaal ontzorgen dus.

  3. Kostenstructuur: Aangezien bij full operational lease Mobility Service alle kosten op zich neemt, wordt er een vast maandelijks bedrag vastgesteld voor de leaseovereenkomst. Dit bedrag omvat alle operationele kosten en biedt duidelijkheid voor jou. Bij netto operational lease wordt het maandelijkse bedrag lager vastgesteld, omdat jij zelf bepaalde kosten draagt. Hierdoor heb je meer controle over de totale kosten, maar moet je ook rekening houden met variabele kosten die mogelijk buiten het vaste leasebedrag vallen.

In beide gevallen neemt Mobility Service de auto bij einde looptijd weer terug zonder restwaarde risico. Je kunt hierna dus gewoon weer een nieuw leasecontract afsluiten. 

Nederlandse snelweg
Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 400 info@mobilityservice.nl