Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Kia EV6 elektrische auto van het Jaar

Ieder jaar houdt VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) de verkiezing ‘EV van het jaar’. Dit jaar is de Kia EV6 uitgeroepen tot EV van het jaar 2022. In het middensegment is de Fiat 500e uitgeroepen tot nummer 1 en in het top segment gaat de Audi e-tron met de eerste prijs naar huis. 

Kia EV6 uitgeroepen tot EV van het jaar 2022

Het aantal merken dat EV’s ontwikkelt is ten opzichte van vorig jaar verdubbeld, het was voor de jury dus een mooie opgave om een keuze te maken. De elektrische auto’s zijn beoordeeld op negen criteria, waarbij het ene criteria soms zwaarder weegt dan het andere. De Kia EV6 is verkozen als dé EV van dit jaar. De populaire EV6 scoorde het hoogst op: actieradius, prijs, laadsnelheid, leasetarief, beschikbaarheid, rijeigenschappen en gebruiksgemak. Daarnaast speelde de opgelopen levertijden ook een rol in de beoordeling, vanwege het wereldwijde chiptekort.

Het aantal zakelijke rijders die een EV rijdt is in het afgelopen jaar ook behoorlijk toegenomen. In 2020 lag dit percentage rond de 14%, in 2021 was dit percentage al 22%.  Het is dus een feit dat de EV steeds populairder wordt.

Kia EV6 review

Wij snappen heel goed waarom de Kia EV6 als beste uit de bus komt. De auto heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De auto kan uitzonderlijk snel opladen, binnen 18 minuten is de auto namelijk weer voor 80% opgeladen bij een DC-snellader. Deze laadsnelheid heeft de auto te danken aan de 800-Volt accu- en laadtechniek. Daarnaast is de auto rijk uitgerust en zit de auto boordevol moderne technologie. De Kia EV6 is zakelijk al te leasen vanaf 528 euro per maand.

Wij raden je absoluut aan om onze review eens te bekijken van de Kia EV6. Daar legt onze EV-expert Sebastiaan uitgebreid aan je uit waarom de Kia EV6 nu al een groot succes is.

Top 3 elektrische auto’s van 2022

De volledige top 3 in het hoge segment bestaat uit: Kia EV6 (nummer 1), op de tweede plek staat de Skoda ENYAQ iV en de Tesla Model 3 staat op nummer 3. Wat ons betreft een terechte top 3.

Middensegment

In het middensegment staat de Fiat 500e op nummer 1, de Opel Corsa-e op nummer 2 en op de derde plek staat de Peugeot e-208. De elektrische auto van Fiat scoorde met name hoog op de laadsnelheid en prijs.

Topsegment

In het top segment scoorde de Audi e-tron het hoogst op alle criteria. De Porsche Taycan staat op nummer 2 en de derde plek gaat naar de BMW iX.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl