Beoordeeld met 9,3
085 4871441

9 dingen die je nog niet wist over de Nissan Ariya..

Waarom is de Nissan Ariya zo'n onontdekte parel? Wellicht omdat je nog niet alles weet over de nieuwste telg van Nissan.... De Nissan Ariya heeft namelijk behoorlijk wat in petto! Wij hebben een aantal toffe features ontdekt, en kunnen niet wachten om deze met jullie te delen. Wellicht ook een kleine hint naar Nissan om alsnog met deze onontdekte features te gaan adverteren ;) In dit artikel (inclusief video) delen wij maar liefst 9 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Nissan Ariya...

1. Accuverwarminga

De Nissan Ariya heeft accuverwarming, die je zelf handmatig via het menu in de auto aan kan zetten. Wat houdt dit nu precies in? Dankzij deze functie kan je de accu voorverwarmen, zoals je wellicht kent van Tesla, zodat je bij een snellader op de piek kunt gaan laden. Maar hoe werkt dit nu in de praktijk? Als het bijvoorbeeld echt koud is - zoals nu het geval is - dan moet je wel echt een uur rijden, voordat de accu echt warm is. Dit kun je dus voorkomen door de accuverwarming aan te zetten en ongeveer een halfuurtje te gaan rijden. Tegen de tijd dat we bij de snellader aankwamen, was de accu mooi voorverwarmd, en kon de auto direct op zijn piek opladen! Dat werkt dus echt TOP! Helemaal als het drie uur 's nachts is en je nog dik een uur moet rijden om weer thuis te zijn na een leuke avond bij de Toppers ;) 

2. Auto geeft zelf aan waar en wanneer je moet (snel)laden

Nog een leuke feature, als je een lange reis maakt met deze EV, en je gaat over je totale actieradius heen, dan gaat 'ie zelf een laadstop inplannen. Dan geeft de Ariya via de navigatie dus op een gegeven moment zelf aan dat je eraf moet om te gaan snelladen. Bovendien maakt de Ariya daarbij goede logische keuzes. We hebben natuurlijk de route ook even zelf gecheckt via Chargemap ;) 

3. Snel openbaar laden (22 kW AC)

Mocht je nu bij een openbare laadpaal staan met de Nissan Ariya Evolve (87 kWh) dan hoef je niet lang te wachten. Deze auto kan namelijk met een maximaal laadvermogen van 22 kW AC opladen (standaard is het laadvermogen namelijk 11 kW AC). Dit betekent dus dat de elektrische Ariya behoorlijk snel kan opladen, binnen 4:45 uur is de auto weer volledig opgeladen. Dat scheelt dus behoorlijk wat tijd! 

4. Zeer luxe uitgerust

Wat de Nissan Ariya extra bijzonder maakt is de luxe uitrusting. De afwerking is echt TOP en je zit heel erg comfortabel. Het interieur van deze auto is subliem, je ziet echt dat er gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. Iedere rit is uiterst comfortabel dankzij de vele opties zoals stuur- en stoelverwarming, achteruitrijcamera, accuverwarming, verschillende rijhulpsystemen etc. Bovendien kun je de hele middenconsole naar voren en achter verplaatsen. Wat ons betreft best een toffe feature! 

5. Uitstekende comfortabele rijeigenschappen

Wat vinden we nu van de rijeigenschappen? Op basis van onze eerste 800 kilometer, zijn deze echt heel goed. Het is weliswaar niet een hele sportieve auto, maar wel uiterst comfortabel. Zeker over de snelweg. Maar dat komt zoals hierboven ook al beschreven, deels door zijn rijke uitrusting. Nissan heeft een uitgebreide variant van de Lane Assist en Adaptive Cruise Control. Op het moment dat je Adaptive Cruise Control aanzet, dan kan 'ie echt volledig zelf sturen en dat doet de auto best goed, althans, dat is onze ervaring. Bovendien kun je de dagelijkse ritten nog comfortabeler maken door de welbekende e-Pedal.

6. Realistische actieradius van 375 kilometer (winter)

De actieradius van een elektrische auto is altijd gebaseerd op de zogeheten WLTP-testmethode. Toch wijkt de realistische actieradius van een elektrische auto altijd iets af vanwege de weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder. Zo heeft een elektrische auto in de winterperiode minder rijbereik. Zo heeft de Nissan Ariya onder winterse omstandigheden, met alle opties zoals stoelverwarming aan, een realistische actieradius van 375 kilometer. 

7. Realistische actieradius van 500 kilometer (zomer)

In de zomerperiode is de verwachting dat de auto ongeveer 500 kilometer ver moet komen. Dat is best indrukwekkend in zijn klasse wat ons betreft! 

8. Gunstige fiscale waarde

Maar wat kost de Nissan Ariya nu eigenlijk? Fiscaal zijn deze voorraadauto's vanaf 59.000 euro (Evolve 87 kWh). Dat is dus nog voor prijsstijging, waardoor je de elektrische Ariya zakelijk al kunt leasen vanaf 749 euro per maand (op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer).

9. Direct leverbaar

Dus ben jij op zoek naar een elektrische SUV met een goede range, (snel)laadsnelheid en een rijke uitrusting die direct beschikbaar is? Dan is de Nissan Ariya wellicht de perfecte elektrische auto voor jou. Vraag nu een offerte aan en wellicht ontdek jij nog meer toffe features! 

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl