Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto opladen zonder laadpas (handige tips + apps)

Ga je een elektrische auto opladen, maar ben je de laadpas vergeten? Dat is vervelend, maar er is gelukkig geen man overboord. Er zijn inmiddels een aantal handige apps waarmee je een laadsessie kunt afrekenen zonder laadpas. In dit artikel geven we graag een aantal tips die je kunnen helpen als je geen laadpas bij je hebt, maar toch graag je elektrische auto wilt opladen. 

Tip 1: Download de app van Shell Recharge en ontvang een digitale laadpas

Wil je je elektrische auto opladen, maar heb je geen laadpas bij je? Dan raden wij je aan om de app van Shell Recharge te downloaden en een account aan te maken. Het aanmaken van een account werkt simpel. Je vult je naam, achternaam en e-mailadres in. Vervolgens ontvang je per e-mail een bevestiging om je account te activeren.

Als je een account hebt aangemaakt kun je een laadpas toevoegen of een nieuwe laadpas bestellen. Kies in dit geval voor de laatste optie. Je kunt via de app namelijk direct een laadpas aanvragen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een laadpas of een sleutelhanger. Tot slot voeg je een betaalmethode toe door je factuurgegevens in te vullen en je IBAN-nummer toe te voegen. That’s it!

Je ontvangt je fysieke laadpas binnen vijf werkdagen op het door jouw opgegeven adres, maar de digitale laadpas ontvang je direct! Je kunt dus meteen een laadsessie starten zonder de fysieke laadpas bij je te hebben. Ideaal!

Bij sommige laadpunten kun je ook een elektrische auto opladen zonder laadpas als deze voorzien is van een QR-code. Bij Shell Recharge is dit ook het geval. Scan de QR-code op de laadpaal met je camera op je smartphone, vul je creditcardgegevens en start met opladen. Wanneer je wilt stoppen met opladen, klik dan op ‘stop met opladen’.

Tip 2: Zorg voor meerdere laadpassen

Kun je een elektrische auto opladen zonder laadpas? Het antwoord op de vraag is ja, maar dit is lang niet bij alle laadpalen mogelijk. Wij raden daarom onze klanten altijd aan om voor meerdere laadpassen te zorgen. Je zult net zien dat je een laadpas kwijtraakt, thuis bent vergeten, en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het schetsen van verschillende scenario’s. Dan is het wel zo handig dat je een back-up plan hebt. In sommige gevallen kun je kosteloos een extra laadpas aanvragen en betaal je alleen een kleine opslag over de laadsessie op het moment dat je een laadsessie start/stopt. Zelf hebben wij goede ervaringen met de laadpassen van Shell Recharge (voorheen NewMotion) en Plugsurfing. Bovendien heeft de laadpas van Shell Recharge een uitstekende internationale dekking en heb je de digitale laadpas altijd bij de hand. Ideaal als je met een elektrische auto op vakantie naar het buitenland gaat.

Tip 3: Download handige apps

Indien je geen enkele laadpas bij de hand hebt, kun je ook gebruikmaken van een aantal handige apps om een laadsessie mee af te rekenen. Hierbij is het bij veel apps wel zaak om van tevoren een laadpas te koppelen. Helaas zijn er momenteel namelijk vrij weinig apps die je kunt gebruiken zonder laadpas om een laadsessie mee af te rekenen. De apps waarbij dit wel kan en waar wij goede ervaringen mee hebben zijn onder andere de app van Fastned en Smoov.

Fastned app

Fastned app

De app van Fastned is absoluut een aanrader voor de elektrische rijder die regelmatig met zijn elektrische auto gaat snelladen. Je maakt een account aan, je voegt via de app een betaalmethode toe (laadpas, iDEAL of creditcard) en vervolgens kun je via de Fastned app een laadsessie starten of stoppen. In de Fastned app kun je in het menu van jouw profiel een overzicht van jouw laadsessies en facturen vinden.

Indien je met je bankrekening of creditcard hebt betaald, zal Fastned een keer per maand de kosten van je laadsessie incasseren. Je zult de factuur aan het begin van iedere maand ontvangen.

Smoov app

Smoov app

De tweede app die wij aanraden is van Smoov. Naast het feit dat je via deze app beschikbare oplaadpunten kunt bekijken, kun je ook een laadsessie afrekenen. Je kunt via de app van Smoov betalen met je laadpas, SEPA Direct Debit of creditcard. Overigens moet je wel rekening houden met de beschikbare betaalmethoden van de desbetreffende laadpunt, het is namelijk niet bij elke laadpaal mogelijk om met de app te betalen. De mogelijke betaalmethoden per laadpaal worden altijd weergegeven in de app in het scherm met de laadpunt details.

Betaal je met de laadpas, dan wordt de laadsessie aan het eind van de maand via jouw laadpasaanbieder verrekend. Indien je via automatische incasso of creditcard hebt betaald, dan wordt er een reservering gemaakt op je betaalaccount. Het reserveringsbedrag is afhankelijk van het type laadpunt en laadkosten. De exacte kosten worden direct aan het einde van de laadsessie verrekend.

Elektrische auto leasen met 16% bijtelling

Heb je interesse in het leasen van een elektrische auto? Neem gerust eens een kijkje op onze aanbodpagina en stel de gewenste elektrische auto geheel naar eigen wens samen. Je kunt meteen het leasetarief bekijken en de auto bestellen. Uiteraard kun je telefonisch ook contact met ons opnemen. Onze EV-experts adviseren je graag over de mogelijkheden, opties en welke auto in jouw situatie het meest geschikt is. Elektrisch rijden is nog nooit zo makkelijk geweest!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl