Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Veelgestelde vragen over de Hyundai Kona Electric

Er is veel interesse in de Hyundai Kona Electric. De Hyundai Kona Electric is inmiddels een van de bestverkochte elektrische auto’s in Nederland. Als EV-expert krijgen wij regelmatig allerlei vragen over de Hyundai Kona Electric. Vragen zoals: Hoeveel kilometer kun je realistisch gezien rijden met de Hyundai Kona Electric?  Wat is de prijs van de Hyundai Kona Electric? Met welke levertijd moet ik rekening houden? Hoe snel kan de Hyundai Kona Electric opladen? In dit artikel geven wij antwoord op de meest gestelde vragen over de Hyundai Kona Electric.

Wat is de prijs + bijtelling van de Hyundai Kona Electric?

De meest gestelde vraag gaat uiteraard over de prijs. Daarop volgt de vraag: ‘En als ik de auto zakelijk wil gaan leasen, wat is het leasetarief en de bijtelling van de auto?’

De Hyundai Kona Electric heeft een vanafprijs van 41.595 euro. Indien je een Hyundai Kona Electric gaat leasen, dan heb je een netto bijtelling van ongeveer 51 euro per maand (belastingschaal 37,35%). Mocht je jaarlijkse inkomen boven de 68.507 euro vallen, dan heb je te maken met de belastingschaal 49,50%. Dit betekent een netto bijtelling van 69 euro per maand. Met deze rekentool kun je meteen berekenen hoeveel bijtelling je moet betalen.

Ga je als particulier een elektrische auto aanschaffen, dan kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).

Hebben jullie een review van de Hyundai Kona Electric?

Inmiddels hebben wij behoorlijk wat praktijkervaring met de Hyundai Kona Electric (inclusief video). Er zijn verschillende collega’s die al heel wat kilometers hebben afgelegd met de populaire elektrische auto. Onze collega Sebastiaan is zelfs naar Tsjechië gereden met de Hyundai Kona Electric. Binnenkort zullen wij zijn review van de Hyundai Kona Electric publiceren.

Wat is de levertijd van de Hyundai Kona Electric?

De Hyundai Kona Electric was nog voor zijn marktintroductie in 2018 volledig uitverkocht. Een levertijd van een jaar was toentertijd niet gek. Logisch te verklaren, gezien de Hyundai Kona Electric een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Inmiddels is de Hyundai Kona Electric weer goed leverbaar. Een enkele leasemaatschappij heeft zelfs zo slim ingekocht, dat ze de auto (Premium uitvoering) uit voorraad kunnen leveren. Geen levertijd dus. Indien je kiest voor een andere uitvoering die niet uit voorraad leverbaar is, moet je rekening houden met een levertijd van ongeveer een maand.

Wat is de actieradius van de Hyundai Kona Electric?

De Hyundai Kona Electric heeft een 64 kWh accupakket en een actieradius van 484 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Als we kijken naar onze eigen praktijkervaringen met de Hyundai Kona Electric, dan is een actieradius van 400 kilometer zeker haalbaar. Dat is tegelijkertijd een van de redenen waarom wij de Hyundai Kona Electric (samen met de Kia e-Niro) veelal aanraden. Beide auto’s hebben een uitstekende actieradius en hebben de mogelijkheid tot snelladen.

Hoe snel kan de Hyundai Kona Electric laden?

Als we kijken naar de laadmogelijkheden van de Hyundai Kona Electric, dan heeft de auto dit goed voor elkaar. De eerste generatie Hyundai Kona Electric beschikt over een 1-fase boordlader. Dit betekent dat de auto bij een openbare laadpaal met 3-fase 11kW aansluiting een laadtijd nodig heeft van ongeveer 20 uur. De laadtijd wordt hierbij beperkt door de 1-fase boordlader, welke maximaal 1/3e van de maximale capaciteit van de laadpaal kan gebruiken, ofwel 3,7 kW.  Dit is een stuk langer dan de laadtijd van de tweede generatie. Dit komt omdat het nieuwe model voorzien is van een 3-fase boordlader.

Het nieuwe model heeft een laadtijd van slechts 7 uur bij een openbare laadpaal met een maximaal laadvermogen van 11 kW AC.

Is opladen voordeliger dan tanken?

Ook krijgen wij regelmatig de vraag of het opladen daadwerkelijk goedkoper is dan tanken. Onlangs hebben wij in samenwerking met Tweakers de kosten van een 100% elektrische Hyundai Kona Electric vergeleken met een Hyundai Kona. In deze berekening zijn de laad- en tankkosten ook opgenomen.

Is het mogelijk om de Hyundai Kona Electric te bestellen met trekhaak?

Je kunt een Hyundai Kona Electric bestellen met een trekhaak. Echter is de trekhaak alleen bestemd voor het dragen van fietsen. De fietsendragerset bestaat uit drie onderdelen: de montagebeugel, kabelset en een fietsendrager. Het gaat om een trekhaak met een afneembare kogel.

Bij veel elektrische auto’s is het niet mogelijk om de auto uit te rusten met een trekhaak. Dit heeft te maken met de actieradius die beperkt wordt en de restricties vanuit de autofabrikant om geen objecten of een beperkt gewicht te mogen trekken. Een dragende haak ten behoeve van een fietsendrager is vaak wel mogelijk.

Hoe ruim is de Hyundai Kona Electric?

De Hyundai Kona Electric heeft een bagageruimte van 332 liter, een lengte van 4180 mm, breedte van 1800 mm en een hoogte van 1570 mm. De bestuurder en passagier hebben beiden voldoende ruimte. De achterbank biedt plek voor vijf personen. Houd er overigens wel rekening mee dat als je iets langer bent  dan +- 1,80 meter, dat de ruimte achterin iets beperkt is. Als je de Hyundai Kona Electric qua ruimte vergelijkt met de Kia e-Niro, dan is de Kia e-Niro wel een stuk ruimer.

Waarom zou ik de Hyundai Kona Electric moeten kopen of leasen?

Zoals eerder aangegeven, heeft de Hyundai Kona Electric een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De elektrische auto van Hyundai heeft een aantal voordelen: een actieradius van 484kilometer (WLTP), 3-fase boordlader, fiscale voordelen zoals 8% bijtelling en snelladen binnen 44 minuten. Al deze voordelen maakt de Hyundai Kona Electric extra interessant voor de zakelijke rijder.

Zitten er dan ook nadelen aan de Hyundai Kona Electric?

Allereerst moet het design van de Hyundai Kona Electric je aanspreken. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd. Ook ligt de aanschafprijs van een Hyundai Kona Electric gemiddeld gezien een stuk hoger dan een benzinevariant. Ondanks de hogere aanschafwaarde is de Hyundai Kona Electric op jaarbasis wel een stuk goedkoper dan de benzinevariant.

Hyundai Kona Electric leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van de Hyundai Kona Electric? De Hyundai Kona Electric is al te leasen vanaf 539 euro per maand en is per direct beschikbaar. Via onze website kun je de auto geheel naar eigen wens samenstellen en meteen een offerte aanvragen.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl