Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hyundai Kona Electric (modeljaar 2020) kan 3-fase laden

Hyundai Kona electric rood

De Hyundai Kona Electric was in 2018 én 2019 nog voor zijn marktintroductie al volledig uitverkocht. De Hyundai Kona Electric was een groot succes bij de zakelijke rijder. Inmiddels is er een tweede generatie uitgebracht. De nieuwe Hyundai Kona Electric is in de basis exact hetzelfde als de eerste generatie, maar het nieuwe model kan 3-fase laden! Dit betekent dat de Hyundai Kona Electric thuis en via openbare oplaadpunten nu nog sneller kan laden.

Eerste generatie versus tweede generatie Hyundai Kona electric

De eerste generatie Hyundai Kona Electric is niet voor niets zo populair. Lees alles over onze ervaringen met de Hyundai Kona Electric in onze uitgebreide review (inclusief video). De elektrische auto heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De Hyundai Kona Electric heeft een actieradius van 484 kilometer (WLTP), kan snelladen, biedt voldoende ruimte en is standaard rijk uitgerust.

Verschil 1-fase en 3-fase laden

Een nadeel aan de eerste generatie Hyundai Kona Electric is dat de auto niet 3-fase kan laden. Dit betekent namelijk dat de Hyundai Kona Electric een stuk minder snel kan laden.

Met de nieuwe generatie Hyundai Kona Electric is dit geen issue meer. De Hyundai Kona Electric is voorzien van een 11 kW 3-fasenlader. Dit verkort de laadtijd van de elektrische auto aanzienlijk.

In de praktijk betekent dit dat de Hyundai Kona Electric bij een openbare laadpaal (maximaal laadvermogen 11 kW) binnen 7 uur weer volledig is opgeladen.

Levertijd Hyundai Kona electric

Lange tijd was de eerste generatie Hyundai Kona Electric in 2019 overal uitverkocht. Wilde je eerder een Hyundai Kona Electric leasen, dan moest je rekening houden met een levertijd van minimaal een jaar. Momenteel is de gloednieuwe Hyundai Kona Electric bij sommige leasemaatschappijen direct leverbaar. Ook het nieuwe model is nu al razend populair onder de zakelijke rijder. Helemaal nu de auto beschikt over een 3-fase boordlader.

Mini in de sneeuw

Tips voor je elektrische auto tijdens winterse temperaturen

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl