Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hyundai Kona Electric review

Hoe bevalt de Hyundai Kona Electric nu echt in de praktijk? Hoe zit het met de ruimte van de elektrische crossover? En hoe snel kan de Hyundai Kona Electric in de praktijk opladen? Dit zijn slechts enkele vragen waar wij in dit artikel antwoord op gaan geven. Inmiddels zijn er enkele collega’s die ruim anderhalf jaar in de Hyundai Kona Electric rijden. We kunnen dus aardig wat praktijkervaringen met jullie delen!

Populariteit van de Hyundai Kona electric

voorkant Hyundai Kona

Waar heeft de Hyundai Kona Electric haar populariteit aan te danken? Inmiddels is de elektrische Hyundai al meer dan twee jaar een van de meest populaire elektrische auto’s onder de zakelijke rijder.

De elektrische crossover van Hyundai was één van de eerste betaalbare elektrische auto’s met een uitstekende range van praktisch 400 kilometer. Daar kwam nog eens bij dat de Hyundai Kona Electric zeer rijk is uitgerust met onder andere stoel- en stuurverwarming, Lane Assist, achteruitrijcamera en ga zo maar door. Bovendien heeft de zakelijke rijder ook niets te klagen als het gaat om het opladen van de elektrische crossover.

Ruimte Hyundai Kona electric

interieur Hyundai Kona

Hoe ruim is de Hyundai Kona Electric nu eigenlijk? Indien je op zoek bent naar een gezinsauto, dan is deze elektrische crossover wellicht iets voor jou. Er is plek voor maximaal vijf personen. Zowel de bestuurder als de andere inzittenden kunnen comfortabel zitten in de auto.

De Hyundai Kona Electric heeft een kofferbak van 332 liter. Het is dus zeker mogelijk om je boodschappen of je kinderwagen op de bagageruimte te vervoeren. Beiden wordt weliswaar lastig, maar als alternatief kun je eventueel de achterbank inklappen. Op deze manier heb je een bagageruimte van 1.114 liter.

Rijeigenschappen

De Kona Electric rijdt precies zoals je dat van een elektrische auto mag verwachten. Hij accelereert soepel, snel en stil. Ook voor het bochtenwerk is de auto prima geschikt, hoewel je niet moet vergeten dat de auto veel direct vermogen heeft.. De auto is zuinig in stroomverbruik en ook op de snelweg is de auto prima op zijn plaats. Het is een auto waar je gerust comfortabel langere ritten mee kan maken.

3-fase opladen

Inmiddels is de tweede generatie van de Hyundai Kona Electric op de markt uitgebracht. Het nieuwe model heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de eerste generatie Hyundai Kona Electric. Het ‘oudere’ model kon 1-fase laden, wat betekent dat de auto gemiddeld gezien een langere laadtijd heeft. De tweede generatie kan 3-fase opladen, wat de laadtijd van de Hyundai Kona Electric aanzienlijk verkort, zeker bij openbare laadpalen. In plaats van 3,7 kW kan de nieuwe Kona de volledige 11kW van de laadpaal benutten. Hierdoor laad de auto in deze situatie 3x sneller op dan het 2019-model.

Bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW AC is de elektrische auto binnen 7 uur weer volledig opgeladen. De Hyundai Kona Electric heeft een maximaal snellaadvermogen van 77 kW DC. Dit betekent dat de elektrische crossover binnen 44 minuten weer voor 80% is opgeladen.

Actieradius Hyundai Kona electric in de praktijk

Zoals eerder aangegeven rijden er inmiddels een aantal collega’s al enige tijd in de Hyundai Kona Electric. Een perfect moment om de balans eens op te maken en te kijken naar de actieradius volgens de WLTP-testnorm en de actieradius in de praktijk. De Hyundai Kona Electric heeft een 64 kWh accupakket en heeft daarmee een actieradius van 484 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Hiermee heeft het nieuwe model een iets grotere range in vergelijking met het oude model. De eerste generatie heeft namelijk een actieradius van 449 kilometer volgens de WLTP-testmethode.

Als we kijken naar onze eigen praktijkervaring met de elektrische auto, dan is in de zomerperiode een actieradius van 400 kilometer zeker haalbaar. In de winterperiode neemt de actieradius altijd iets af vanwege de kou, daarom moet je in de winter rekening houden met een range van ongeveer 350 kilometer. De actieradius van de elektrische auto is uiteraard ook deels afhankelijk van het rijgedrag van de bestuurder. Elektrische auto’s zijn zo ontworpen dat de elektrische auto zijn geschatte actieradius automatisch aan het rijgedrag van de bestuurder aanpast. Indien je zuiniger rijdt, zul je zien dat de actieradius toeneemt.

Apple Carplay

Apple CarPlay is voor velen automobilisten onmisbaar. Deze feature is ideaal als je veel gebruik maakt van apps zoals Spotify, Flitsmeister en Google Maps. Via de USB-poort in de Hyundai Kona Electric kun je met een kabeltje je smartphone koppelen. Het systeem switcht automatisch over naar Apple CarPlay en je kunt meteen je favoriete apps gebruiken via Apple CarPlay. Het is wel belangrijk dat je hiervoor een originele kabel gebruikt, anders kan Apple Carplay in veel gevallen niet goed werken.

Opties Hyundai Kona electric

De Hyundai Kona Electric Premium is standaard zeer rijk uitgerust. Waar de Hyundai Kona Electric zich met name onderscheidt ten opzichte van de concurrentie is onder andere het head-up display en de stoelverwarming voor- en achterin. De medepassagiers achterin kunnen voortaan ook genieten van een verwarmde achterbank!

Daarnaast is de elektrische auto voorzien van allerlei rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol en Lane Assist. De keyless entry is overigens ook een enorm pluspunt aan de Hyundai Kona Electric. Je hoeft je sleutel niet meer te pakken, zodra je naar de auto toe loopt wordt de auto automatisch ontgrendeld.

Hyundai Kona electric trekhaak

De Hyundai Kona Electric kan ook uitgerust worden met een trekhaak. Dit is een dragende trekhaak met afneembare kogel ten behoeve van een fietsendrager. Trekgewicht heeft de Hyundai Kona Electric helaas niet. Toch is dit voor de zakelijke rijder die zijn fietsen graag wil vervoeren is dit een fijne oplossing!

8% bijtelling Hyundai Kona electric

Voor de Hyundai Kona Electric Premium betaal je in 2020 8% bijtelling. Dit betekent een nettobijtelling van ongeveer 111 euro per maand (belastingschaal 37,35%).

Hyundai Kona electric leasen in 2020

Concluderend kunnen we wel zeggen dat de Hyundai Kona Electric een uitstekende optie is als je op zoek bent naar een elektrische auto met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Hyundai Kona Electric? De Hyundai Kona Electric kun je al leasen vanaf 539 euro per maand en is bij ons uit voorraad leverbaar. Geen lange levertijden, meteen rijden!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl