Beoordeeld met 9,3
085 4871441

7 redenen waarom de Kia EV6 als zakelijke leaseauto een goede keuze is

Kia staat al jaren bekend om haar betrouwbare, veilige auto’s. Het automerk heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd op het gebied van elektrische auto’s. De Kia e-Niro en Kia EV6 zijn echt twee succesmodellen. De Kia EV6 is zelfs uitgeroepen tot elektrische auto van het Jaar 2022. En wij begrijpen heel goed waarom. De auto is ruim, rijk uitgerust, kan snelladen binnen 18 minuten én heeft een stoer design. Wij kunnen in ieder geval genoeg redenen bedenken waarom de Kia EV6 als zakelijke leaseauto een goede keuze is. 😉 

1. Betrouwbare auto’s van Kia

Kia heeft de lat voor zichzelf behoorlijk hoog gelegd met de Kia e-Niro. Al jaren is e-Niro een van de bestverkochte EV’s. In 2018 en 2019 was de auto een van de weinige EV’s met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een goede actieradius en goede snellaadmogelijkheden. Het zou zomaar eens kunnen dat de Kia e-Niro van de troon wordt gestoten door de komst van de Kia EV6. De Kia EV6 is – samen met de Hyundai IONIQ 5 – namelijk hét voorbeeld van de nieuwe generatie EV’s.

2. Snelladen binnen 18 minuten (!)

Je hebt bijna geen tijd meer voor een powernap als je de Kia EV6 aan het opladen bent. Dankzij de 800V- oplaadtechniek kan de auto twee tot drie keer zo snel laden als de huidige generatie EV’s. Bij een snellader met een laadvermogen van 232 kW DC, heeft de auto slechts 18 minuten laadtijd nodig. Ter vergelijking, de Kia e-Niro kan met maximaal 80 kW DC laden en heeft zo’n 45 minuten nodig. De EV6 heeft binnen 5 minuten 100 kilometer extra range. Hier onderscheidt de Kia EV6 zich echt mee ten opzichte van de concurrentie.

3. Stroom terugleveren aan andere apparaten

De Kia EV6 zit boordevol nieuwe technologie. Zo is de auto voorzien van Vehicle-to-Load techniek. Dankzij deze techniek kan de Kia EV6 stroom terugleveren aan andere apparaten. Ideaal! Stel, je bent in de middle of nowhere en je hebt zin in een kop koffie, dan kun je deze gewoon zetten. Mits je uiteraard je koffiezetapparaat hebt meegenomen. 😉

4. Actieradius van minimaal 400 kilometer

Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken om de actieradius bij de Kia EV6. De auto met het kleinste accupakket (58 kWh) heeft een actieradius van minimaal 400 kilometer WLTP. Kies je voor de auto met het grotere accupakket van 77,4 kWh, dan heb je een actieradius van 528 kilometer WLTP tot je beschikking. Uiteraard zal de actieradius in de praktijk iets lager uitvallen, maar dan heb je alsnog een rijbereik van zo’n 320 kilometer met het kleinere accupakket en 420 kilometer met het grote accupakket.

5. Lage bijtelling van 16%

Vanaf 1 januari 2022 betaal je voor een elektrische auto 16% bijtelling (tot 35.000 euro, 22% over het resterende bedrag). Afhankelijk van de gekozen uitvoering betaal je een netto bijtelling van 245 euro (schijf 1) of 327 euro (schijf 2) per maand.

6. Rijk uitgerust

Een ander voordeel van een elektrische auto, zijn de vele opties die standaard zijn inbegrepen. Dit geldt ook voor de Kia EV6. De nieuwe elektrisch Kia is standaard al zeer rijk uitgerust. De Kia EV6 is bijvoorbeeld standaard uitgerust met onder andere een achteruitrijcamera, stoelverwarming voor, stuurwielverwarming, Apple CarPlay en Android Auto.

7. Zakelijk leasen vanaf 542 euro per maand

Kia is een automerk dat kwalitatief goede auto’s wil produceren voor een betaalbare prijs. De Kia EV6 is zakelijk te leasen vanaf 542 euro per maand (60 maanden/10.000 kilometer). Je hebt in dat geval de Kia EV6 58 kWh RWD. De Kia EV6 Plus 77,4 kWh, welke wij dit jaar nog kunnen leveren, is te leasen vanaf 609 euro per maand (60 maanden/10.000 kilometer).

Twijfel je nog steeds of de Kia EV6 iets voor jou is? Check dan onze review van de Kia EV6.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl