Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Top 6 (elektrische) vakantieauto's

Dame in de auto in de bergen

De afgelopen jaren hebben wij allerlei avonturen beleefd tijdens onze vakanties met elektrische auto's! 😎 Van de stoere Tesla Model 3 tot de futuristische Hyundai IONIQ 5! We delen vandaag onze meest favoriete elektrische vakantieauto's met jullie in dit artikel. 🏆Dus als je op zoek bent naar wat inspiratie voor jouw volgende vakantie-avontuur, dan is dit precies wat je nodig hebt!

Natuurlijk zijn we als EV-experts ons bewust dat in sommige situaties een brandstofauto nog steeds een handige keuze kan zijn voor een autovakantie. Daarom hebben we voor jullie zelfs twee brandstofauto's aan onze top 6 toegevoegd!

Benieuwd naar onze selectie? Lees gauw verder! 👇

1. Tesla Model 3/Tesla Model Y

En de eerste (gedeelde) prijs voor beste elektrische vakantieauto gaat naar... de Tesla Model 3/Tesla Model Y. Meerdere collega's zijn al op vakantie geweest met de Tesla Model 3 en dat is tegenwoordig echt geen uitdaging meer. Dat was het overigens in 2021 al niet meer. Het is in sommige gevallen zelfs relaxter, omdat je tijdens het laden echt even de tijd neemt om te pauzeren. Wat Tesla zo geschikt maakt als vakantieauto is onder andere de Tesla Superchargers en het geavanceerde navigatiesysteem van Tesla. Het navigatiesysteem geeft zelf aan wanneer de auto moet stoppen om te snelladen.

2. Hyundai IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5

De Hyundai IONIQ 5 staat wat ons betreft terecht op nummer 2 als beste elektrische vakantieauto. Waarom? Omdat de Hyundai IONIQ 5 uitzonderlijk snel opladen. Binnen 18 minuten is de auto namelijk weer voor 80% opgeladen! Snelladen is nog nooit zo makkelijk en snel gegaan. Onze collega Naomi is in 2022 op vakantie geweest met de Hyundai IONIQ 5 en deelt in een reeks artikelen haar ervaringen. Klein detail, ze had nog nooit eerder elektrisch gereden, dus werd behoorlijk in het diepe gegooid. Ben je benieuwd naar haar bevindingen? Hieronder kun je de artikelen lezen:

3. Skoda ENYAQ iV

De Skoda ENYAQ iV mag absoluut niet ontbreken aan de top 5 van beste elektrische vakantieauto's. Wat deze elektrische rakker onderscheidt ten opzichte van de rest is de ruimte. De Skoda ENYAQ iV biedt ruimte voor het hele gezin én bagage! Naast de ruimte heeft de elektrische ENYAQ iV met het grootste accupakket (80 kWh) een uitstekende actieradius en kan de auto vlot snelladen. Kortom: een fijne vakantieauto voor het hele gezin.

4. Polestar 2

De Polestar 2 is ook een fijne metgezel tijdens lange autoritten. Wat een USP is van de Polestar 2 is het trekgewicht. Deze auto heeft namelijk een trekgewicht van 1.500 kg. Je kunt dus gerust op vakantie met je caravan. Houd er wel rekening mee dat het rijbereik van de Polestar 2 afneemt, zodra je op vakantie gaat met je caravan. Als je benieuwd bent naar onze ervaringen op vakantie gaan met een caravan, dan raad ik je aan om dit artikel eens door te lezen. Onze collega Elwin is in 2022 op vakantie geweest in eigen land met de caravan en Polestar 2 en deelt zijn ongezouten mening.

5. Renault Megane Estate

Ben je nog niet toe aan elektrisch rijden en heb je veel ruimte nodig? Dan is de Megane Estate een zeer geschikte auto. Met voldoende been- en kofferruimte is dit altijd een goede keuze voor de lange afstand. De Megane Estate is al jarenlang een zeer populaire vakantieauto en verdient zodoende zeker een plekje in deze lijst!

6. Renault Captur

Heb je een kleiner budget maar wel wat ruimte nodig? Dan is de Renault Captur een zeer geschikte auto! Deze auto is goedkoop in zijn klasse maar levert je alsnog veel ruimte. Het is een stapje kleiner dan de Megane maar zeker ook een hele fijne vakantieauto!

Polestar 2 met caravan

5 tips die jouw vakantie met een leaseauto tot een succes maken

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl