Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Opel herintroduceert iconische Manta GT/E als elektrische Manta GSe

De klassieke coupé van Opel – de Opel Manta – is terug van weggeweest. Opel heeft de Opel Manta omgebouwd tot elektrische auto. Het automerk combineert hiermee een retro design met de moderne technieken van nu. De elektrische auto beschikt over een bescheiden 31 kWh accupakket en heeft daarmee een rijbereik van ruim 200 kilometer. 

Elektrische Opel Manta

Het automerk heeft het stijlicoon opnieuw uitgebracht als een one-off conceptcar, met een elektromotor. Vijftig jaar geleden kwam de Opel Manta met een viercilinder benzinemotor op de markt en nu, in 2021, dus met een elektromotor.

“De Manta GSe ElektroMOD laat perfect zien met welk enthousiasme wij bij Opel auto’s bouwen. Hij combineert ons prachtige erfgoed met onze huidige toewijding aan emissievrije mobiliteit voor een mooie, duurzame toekomst. Opel biedt al veel elektrisch aangedreven modellen aan – en nu hebben we ook de legendarische Manta A geëlektrificeerd”, zegt Michael Lohscheller, de CEO van Opel.

Opel hoopt met deze EV de groeiende groep autoliefhebbers en verzamelaars aan te spreken die klassieke auto’s zoals de Opel Manta restaureren en ombouwen tot zogenoemde restomods. Als we Opel moeten geloven is de elektrische variant net zo sportief als de originele Opel Manta GT/e. Het retro sportieve dikt Opel ook maximaal aan bij deze Manta GSe. Zo heeft het merk samengewerkt met bekende merken als Ronal voor de lichtmetalen velgen en Petria voor het kenmerkende lederen stuurwiel.

De elektrische auto is voorzien van de Opel Pixel-Vizor. Zoals je kunt zien kan de auto hiermee over het hele LED-scherm communiceren met zijn omgeving. De gele lak past overigens goed bij de onlangs vernieuwde huisstijl van het automerk. Ook het interieur is aangepast op de tijd van nu. De ronde instrumenten hebben plaats gemaakt voor het brede Opel Pure Panel – twee beeldschermen van 10- en 12-inch. Het stuur is iets aangepast, maar heeft de jaren-zeventigstijl behouden. Leuk detail; het automerk heeft met de gele markering een verwijzing gemaakt naar de rallysport.

Actieradius + opladen Opel Manta

Ondanks dat de ronkende viercilinder is vervangen voor een elektromotor, heeft de auto wel voldoende pit met 147 pk. Een unieke eigenschap van de Opel Manta GSe is dat hij is voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak zoals de klassieke Opel Manta’s. Een unieke combinatie die we niet eerder en zeker niet vaker zullen gaan zien in elektrische auto’s. Voor een one-off zoals deze Manta GSe is het echter een leuke en zeer unieke gimmick.

De iconische elektrische Opel Manta heeft bescheiden 31 kWh accupakket. Dit is weliswaar niet een EV met het grootste accupakket, maar daar heeft het automerk met dit model ook niet op ingezet. De EV heeft een rijbereik van ruim 200 kilometer. De auto kun je opladen via de 9,0 kW boordlader met 1- en 3-fase wisselstroom (AC). Dit houdt in dat de auto binnen 4 uur weer volledig is opgeladen.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl