Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nieuwe generatie elektrische auto’s van Hyundai en Kia

De (technologische) ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s zijn in de afgelopen jaren snel gegaan. De nieuwe generatie EV’s zijn dan ook veelbelovend. Dankzij verschillende baanbrekende ontwikkelingen breekt er weer een nieuw tijdperk aan voor de EV. Bij Hyundai en Kia zijn deze EV’s gebouwd op het zogeheten e-GMP platform, waardoor de auto’s onder andere nog sneller kunnen opladen en stroom aan andere elektrische apparaten kunnen terugleveren. De Kia EV6 en Hyundai IONIQ 5 zijn hier twee voorbeelden van. In dit artikel vertellen we je er alles over. 

E-GMP platform

e-GMP (Electric-Global Modular Platform) platform

De Kia EV6 en IONIQ 5 zijn de eerste twee auto’s die op het e-GMP (Electric-Global Modular Platform) platform zijn ontwikkeld. Het platform vormt de basis voor de nieuwe generatie EV’s. Dankzij dit platform hebben de auto’s bijzonder veel ruimte, kunnen ze uitzonderlijk snel laden en tot slot hebben ze een grotere actieradius. Bovendien is het e-GMP volledig schaalbaar, waardoor de auto’s in allerlei formaten gebouwd kunnen worden zodat het voor diverse segmenten toepasbaar is.

Het platform is ontwikkeld door Hyundai Motor Group die merken als Hyundai, Kia, Genesis en IONIQ in hun portfolio hebben.

Nieuwe techniek, 800-volt

Wat deze auto’s uniek maakt is de 800-Volt techniek. Met deze innovatieve 800-Volt techniek kunnen de auto’s met een laadvermogen van maar liefst 250 kW DC snelladen. Dit betekent dat de auto binnen 18 minuten weer voor 80% is opgeladen, ondanks een accupakket van respectievelijk 73 en 77,4 kWh. Binnen vijf minuten heeft de auto weer 100 kilometer extra actieradius. Wij hebben de IONIQ 5 inmiddels ook zelf uitvoerig getest, en ook na 70% laadt de auto nog steeds erg snel op. Dankzij de beschikbare laadinfrastructuur is het ook echt mogelijk om met zo’n snellaadvermogen de auto op te laden. We hebben het hier natuurlijk wel over de 350kW DC snelladers.

Om het wat tastbaarder te maken voor jullie; de huidige generatie EV’s zijn voorzien van de 400-Volt techniek, wat betekent dat de nieuwe generatie, met 800-Volt techniek, dus twee keer zo snel kan opladen.

Vehicle-to-load

De IONIQ 5 en Kia EV6 zijn beiden voorzien van Vehicle to Load technologie (V2L). De nieuw ontwikkelde Integrated Charging Control Unit (ICCU)  van het e-GMP platform maakt deze nieuwe functie mogelijk. Met V2L kun je de energie van de batterij gebruiken om andere elektrische apparaten van stroom te voorzien. De nieuwe V2L-functie kan tot 3,6 kW stroom leveren, wat betekent dat de auto een 55-inch TV tot 24 uur van stroom kan voorzien. 

Nieuwe generatie elektrische auto’s leasen in 2021

Ben je enthousiast geworden over de potentie van deze indrukwekkende EV’s? Wij van Mobility Service kunnen de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6 nog beperkt leveren in 2021. Neem snel contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl