Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hoeveel kilometer kan je rijden met een tesla model 3?

De Tesla Model 3 is helemaal terug van weggeweest. De elektrische sedan staat momenteel op nummer 2 als bestverkochte elektrische auto van deze maand. Hoe dat kan? Wij hebben wel een vermoeden, vanwege de prijs, de laadsnelheid, de prestaties en de actieradius. Volgens de WLTP-testmethode kan de Tesla Model 3 in theorie op een volle acculading in totaal 602 kilometer ver rijden. We weten inmiddels allemaal dat dit rijbereik een theoretische inschatting is, en dat het aantal kilometers in de praktijk altijd iets afwijkt. Een aantal collega's rijden al jaren in een Tesla Model 3 en daarom delen wij in dit artikel graag onze praktijkervaringen. 

Stukje theorie over de WLTP-testmethode

Als je nu een Tesla Model 3 bestelt dan heb je de keuze uit drie smaakjes: Achterwielaandrijving, Long Range en Performance. Kies je voor de 'basisversie' met 19 inch velgen dan kun je in theorie 491 kilometer rijden. Heb je liever iets meer range? De Performance met 20 inch velgen heeft een rijbereik van 547 kilometer. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je kiezen voor de Long Range met 19 inch velgen, waardoor je ineens 602 kilometer ver kunt rijden.

Nu wordt het leuk... Want deze cijfers zijn gebaseerd op de WLTP-testmethode. Deze test meet de uitlaatgasemissies van een auto, maar houdt hierbij geen rekening met de verschillende weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder. Zo heeft een elektrische auto bijvoorbeeld meer actieradius in de zomerperiode. 

Zoveel kilometer kan de tesla model écht rijden

Goed, genoeg achtergrondinformatie. Als we kijken naar onze eigen praktijkervaringen met de Tesla Model 3, dan is een actieradius tussen de 335 en 475 kilometer zeker haalbaar met de basisuitvoering (18 inch velgen). 

Kies je voor de Long Range (met 19 inch velgen) dan moet je rekening houden met een praktische actieradius tussen de 400 en 560 kilometer. 

En dan de Performance met 20 inch velgen, de uitvoering die je kiest als je dol op bent op snelheid. Met Performance moet je in de praktijk rekening houden met een rijbereik tussen de 385 en 530 kilometer. 

Uitermate geschikt als vakantieauto

Twijfel je of de Tesla Model 3 een geschikte metgezel voor een roadtrip naar het buitenland? Nergens voor nodig! De Tesla Model 3 brengt je overal naartoe zonder enige problemen. Uiteraard zul je op je route moeten snelladen en opladen, maar gelukkig kun je de Tesla Superchargers overal ter wereld vinden. Bovendien stelt het navigatiesysteem van Tesla het automatisch voor je in als je de route hebt uitgestippeld. Hoe handig! 

Benieuwd naar onze eigen ervaringen en nieuwsgierig naar tips? Lees dan onderstaande artikelen eens door:

Tesla Model 3

Standard Range Plus

€ 48600 2019

Meer lezen? We raden deze blogs aan:

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl