Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Haal meer uit je Tesla-app met deze 11 tips

Tesla Support App

Tesla heeft een app ontwikkeld die voor iedere Tesla-bestuurder onmisbaar is. En stiekem misschien nu ook wel voor iedere EV-rijder. De app heeft namelijk behoorlijk wat functionaliteiten. Je kunt de Tesla-app als sleutel gebruiken, een laadsessie starten en stoppen én je hebt een duidelijk overzicht van jouw laadgedrag. Maar dat is lang niet alles. Alle EV-rijders kunnen de Tesla-app gebruiken om toegang te krijgen tot het wereldwijde laadnetwerk van de Tesla Superchargers. In dit artikel geven wij 11 tips om nog meer uit de Tesla-app te halen. Je kunt de app gemakkelijk downloaden via de App Store of Google Play Store

1. Gebruik de Tesla-app als sleutel

Naast de pas - die fungeert als sleutel - kun je de Tesla-app ook als sleutel gebruiken. Ideaal als je bijvoorbeeld een keer je pas vergeten bent. Je hoeft daarnaast je pas niet apart uit je portemonnee, zakken of tas te pakken, want de deuren ontgrendelen of vergrendelen automatisch zodra je met je smartphone bij de auto staat. Ideaal, want iedereen heeft tegenwoordig 24/7 zijn of haar telefoon bij zich. Houd er overigens wel rekening mee dat verbinding in parkeergarages soms wat minder kan zijn, waardoor je de Tesla-app niet altijd als sleutel kunt gebruiken. 

2. Laadsessie starten en stoppen (voor alle ev-rijders)

Alle elektrische rijders opgelet! Sinds eind 2021 is het mogelijk om via de app van Tesla een laadsessie bij iedere Tesla Supercharger te starten en stoppen. Je hebt dus als niet Tesla-rijder toegang tot het gehele netwerk van de Tesla Superchargers. Het is wel belangrijk om een betaalmiddel te koppelen, zodat je ook daadwerkelijk een laadsessie kunt afrekenen. En dat is echt ideaal, want de dekking van de Tesla Superchargers is in Europa echt uitstekend. De app is dus ook een aanrader als je met je elektrische auto naar het buitenland gaat. 

3. Actuele laadstatus bekijken

Wat echt een pré is - en dat kan iedere EV-rijder beamen - is het bekijken van de actuele laadstatus via een app. Dankzij deze functionaliteit hoef je namelijk niet heen en weer te lopen naar je auto om de actuele laadstatus te controleren. Het kan namelijk nog weleens voorkomen dat een laadsessie onverwachts stopt. Dan is het wel zo fijn om hiervan een melding te krijgen. Dit kan op afstand, heel gemakkelijk via de Tesla-app. Alleen daarom al zou je de app direct downloaden. 

4. Stel de temperatuur van de auto van te voren in

In de winterperiode is het fijn om in een voorverwarmde auto te stappen. Voor de zomerperiode geldt hetzelfde, maar dan in een auto waar de airco al aanstaat. Ook dit is mogelijk via de Tesla-app! Je auto alvast van te voren op de door jouw gewenste temperatuur in te stellen.

5. Onderhoudsbeurt inplannen

In tegenstelling tot brandstofauto's hebben elektrische auto's ander onderhoud nodig dan regulier onderhoud (zoals bijvoorbeeld het verversen van olie). Via de Tesla-app kunnen Tesla-rijders via het menu 'service' een onderhoudsbeurt inplannen. Wederom een mooi voorbeeld van hoe Tesla zich onderscheidt ten opzichte van de andere automerken.

6. Upgrades kopen

Wat Tesla heel slim doet is de software van de Tesla modellen continu optimaliseren met verschillende updates, om de beste gebruikerservaring te kunnen bieden. Daarnaast biedt Tesla verschillende upgrades aan die je via de Tesla-app kunt bestellen. Met deze upgrades kun je van extra functionaliteiten gebruikmaken. Afhankelijk van de configuratie zijn er verschillende upgrades beschikbaar.

7. Auto op afstand starten, besturen en parkeren (summon)

Wist je dat je een Tesla op afstand kan starten, besturen én parkeren? En dat allemaal via de Tesla-app! Hoe gaaf is dat?! Deze gave feature is overigens alleen beschikbaar met de Enhanced Autopilot. 

8. Live locatie van de auto

Je hebt het zelf vast weleens meegemaakt. Je auto parkeren op een onbekende plek en vervolgens vergeten op welke plek je de auto ook alweer had staan.. Dat is pech, auto weg ;) Tenzij je een Tesla rijdt, dan kun je namelijk altijd je live locatie bekijken via de Tesla-app.

9. Inzicht in jouw laadgedrag

Je kunt de Tesla-app gebruiken om jouw laadgedrag en laadgeschiedenis te bekijken. De laadgeschiedenis bestaat uit de opgeladen energie en de geschatte kosten. Op deze manier heb je dus een duidelijk overzicht in de kosten en eventuele besparingen. Een mooi voorbeeld hiervan is het energietariefplan. Je kunt de kosten voor het thuis opladen berekenen met behulp van jouw energietariefplan dat je in de Tesla-app kunt instellen. 

10. Locatie van alle tesla superchargers

Inmiddels kun je wereldwijd bij meer dan 40.000 Tesla Superchargers terecht. En sinds kort hoef je niet eens een Tesla-rijder te zijn om hier gebruik van te maken. Via de Tesla-app kun je alle locaties met bijbehorende laadtarief bekijken. Ook kun je via de Tesla-app controleren welke Tesla Superchargers beschikbaar zijn.

11. Premium connectivity

Premium Connectivity is een abonnement waar je maandelijks 9,99 euro voor betaalt. Maar wat kun je eigenlijk allemaal met dit abonnement? Met Premium Connectivity heb je toegang tot navigatie, live verkeersweergave, bewakingsmodus, satellietkaarten, videostreaming (Netflix), karaoke, muziek streamen (Spotify) en internetbrowser. Via de Tesla-app kun je je abonneren op deze dienst van Tesla. Via dit artikel leggen we je stapsgewijs aan je uit hoe dit precies werkt. Wil je liever niet betalen voor Premium Connectivity? Dat kan! Het enige wat jij hoeft te doen is een Tesla Model Y of Tesla Model 3 bij ons gaan leasen. 

Tesla zakelijk leasen

Rijd je nog geen Tesla, maar overweeg je wel de overstap naar een elektrische leaseauto? Dan is de Tesla Model Y RWD wellicht interessant voor jou. Voorheen had Tesla echt het imago van dure, premium auto's. Inmiddels is dit imago redelijk achterhaald met de komst van de Tesla Model 3 en nu dus ook de Tesla Model Y RWD. 

Uitschrijven boete

Wie betaalt de verkeersboete bij een leaseauto?

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl