Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hoe werkt een Tesla Supercharger?

De Tesla Superchargers zijn toch eigenlijk wel dé bekendste snelladers onder EV-rijders. Voor een lange tijd was het alleen mogelijk voor Tesla-rijders om gebruik te maken van dit geweldige snellaadnetwerk. Met meer dan 40.000+ Superchargers is Tesla 's werelds grootste snellaadnetwerk. Een trip naar het buitenland met een EV is ineens niet spannend meer vanwege de Tesla Superchargers. Sinds eind 2021 zijn de Tesla Superchargers toegankelijk voor iedere EV-rijder! Maar hoe werkt een Tesla Supercharger nu eigenlijk? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen.

Ik wil ook een Tesla rijden

Dit is hoe een Tesla Supercharger werkt voor niet Tesla's:

Stap 1: Download de Tesla-app en voeg een betaalmethode toe

Allereerst is het belangrijk om de Tesla-app te downloaden en een betaalmethode toe te voegen. Dit is namelijk belangrijk om toegang te krijgen tot de Tesla Superchargers. Via het 'account' rechtsboven in de app kun je een betaalmethode toevoegen bij 'portemonnee'. Vervolgens heb je vier opties: Apple Pay, creditcard, SEPA of overboekingsgegevens. Heb je een betaalmethode gekozen en toegevoegd? Dan kun je nu via de Tesla-app laadsessies starten en stoppen. 

Stap 2: Vind de Tesla Superchargers

Zodra je een betaalmethode hebt toegevoegd wijst de rest eigenlijk vanzelf. Via het beginscherm klik je op 'Uw niet-Tesla opladen'. Vervolgens begint de app rondom jouw locatie te zoeken naar de dichtstbijzijnde Tesla Superchargers. Klik je op een locatie, dan staat er aangegeven hoeveel laadplaatsen er beschikbaar zijn, wat de laadkosten zijn, laadsnelheid is en wat de idle fees is. (er worden kosten in rekening gebracht als je langer dan nodig is blijft superchargen).

In de Tesla-app krijg je twee laadtarieven te zien: een laadtarief voor leden (€0,37-0,43/kWh) en niet-leden (€ 0,55-0,65 kWh). Wil je graag minder betalen, dan kun je een lidmaatschap afsluiten voor 12,99 euro per maand.

Stap 3: Een laadsessie starten bij een Tesla Supercharger

Ben je aangekomen op locatie? Dan sluit je de elektrische auto aan op een lader, selecteer je het stationnummer in de app en klik je op 'opladen'. Het is hierbij belangrijk om eerst de auto aan te sluiten en dan pas een stationnummer te selecteren. Iedere Supercharger laadpaal heeft een label met een unieke identificatiecode - in de app noemen ze het stationnummer. Als je dus bijvoorbeeld de laadkabel van 1A hebt aangesloten, dan selecteer je dit nummer in de app. Is je elektrische auto voldoende opgeladen? Selecteer dan ‘opladen stoppen’ om de laadsessie af te sluiten.

Dit is hoe een Tesla Supercharger werkt voor Tesla-rijders

Stap 1: Download de Tesla-app en voeg een betaalmethode toe

Een laadsessie starten op stoppen werkt voor Tesla-rijders bijna hetzelfde, je begint met stap 1, een betaalmethode via de Tesla-app toevoegen. Het verschil is alleen dat je de app niet hoeft te gebruiken om bij een Tesla Supercharger verbinding te maken met jouw voertuig.

Stap 2: Vind de Tesla Superchargers

Het grote voordeel van een Tesla is de perfecte verbinding van jouw auto met de intuïtieve software - en dus de Superchargers - van Tesla. Een Tesla is afgestemd op het uitgebreide laadnetwerk van de Tesla Superchargers. Je vindt heel gemakkelijk via het navigatiesysteem in jouw auto een Tesla Supercharger. Via 'instellingen' selecteer je 'navigatie' en 'trip planner'. Zodra je een locatie hebt gekozen leidt de navigatie je automatisch naar de dichtstbijzijnde Tesla Supercharger. 

Stap 3: Een laadsessie starten bij een Tesla Supercharger

Zodra je de laadkabel aansluit op jouw auto, wordt er automatisch verbinding gemaakt en knippert de LED van de laadpoort groen. Op deze manier kun je zien dat het opladen begonnen is. Jouw laadsessie kun je vervolgens via de Tesla-app in de gaten houden. Zodra je de laadkabel weer loskoppelt wordt de betaling verwerkt en kun je dit terugzien in de app.

Tesla leasen in 2023

Rijd je nog geen Tesla, maar zou je dat wel graag willen? Wij hebben nog enkele Model Y's en Model 3's op per direct uit eigen voorraad leverbaar. Snel rijden is dus zeker mogelijk. Check onze voorraad op onze website en vraag direct een offerte aan. 

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl