Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Goedkoper parkeren met een EV? Dat is straks misschien mogelijk

Als het aan staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven ligt, hoeven mensen met elektrische auto’s straks minder parkeergeld te betalen. De hoop is dat dit wetsvoorstel een elektrische auto nog interessanter maakt voor de Nederlandse autorijder. Bovendien zal deze maatregel naar verloop van tijd bijdragen aan een schonere lucht in de Nederlandse binnensteden. Elektrische auto’s stoten immers geen CO2 uit tijdens het rijden.

Waarom korting

Naast de subsidie voor particulier aangeschafte elektrische auto’s, is het wetsvoorstel onderdeel van een serie maatregelen om elektrisch rijden te promoten. Volgens de staatssecretaris zijn inspanningen als deze, nodig voor de transitie naar emissieloos rijden. De maatregel is ten eerste bedoeld om te zorgen voor een schonere lucht in steden. Omdat parkeren in steden veelal ingericht is op basis van parkeersystemen waarbij het kenteken geregistreerd wordt, kan hier eenvoudig onderscheid in aangebracht worden.

De werking

Zoals gezegd zal het systeem onderscheid tussen de auto’s aanbrengen op kenteken niveau.  In het kentekenregistratie systeem wordt onderscheid gemaakt op basis van emissieklasses. Een dergelijk systeem zal ook toegepast kunnen worden op de parkeertarieven. In een dergelijk systeem zullen elektrische auto’s een speciale klasse vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om een andere prijs te hanteren voor elektrische auto’s.

Voor wie en wat gaat de korting gelden

Omdat het op dit moment nog slechts een wetsvoorstel is, is nog niet duidelijk wat de korting zal gaan zijn. De staatssecretaris gaf aan dat zij hier de gemeentes zelf de vrijheid in wil geven om te bepalen wat de daadwerkelijk korting zal worden. Wel is het duidelijk dat de korting kan worden toegepast op zowel parkeerplekken, parkeervergunningen als laadplekken.

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het wetsvoorstel!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl