Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de Volkswagen ID.7

Daar is 'ie dan: de Volkswagen ID.7. Zoals Volkswagen zelf omschrijft is alles eersteklas aan de ID.7. De elektrische auto heeft: een indrukwekkend rijbereik tot wel 700 kilometer, bijzonder veel ruimte, elektrische stoelen met massage-functie, stoelverwarming en stoelventilatie én een panoramadak met 'smart glass'. Bestel je de Volkswagen ID.7 eind mei, dan kun je 'm zelfs dit jaar nog rijden. Benieuwd wat wij van de Volkswagen ID.7 vinden? Lees gauw verder.

De massagestoelen van de Volkswagen ID.7

De Volkswagen ID.7 is - net zoals de Hyundai IONIQ 6 - naast alle SUV's een verademing qua design. Het automerk heeft echt gefocust op de efficiency, waaronder de luchtweerstand, en dat zie je ook heel duidelijk terug in het design. De aflopende daklijn aan de achterkant is hier een goed voorbeeld van. Door het gebruik van chromen accenten wordt het limousine karakter dat Volkswagen nastreeft,  benadrukt. Dit geeft de auto een chique en met name luxe uitstraling. 

Oké, onze conclusie is dat we dus wel onder de indruk zijn van het design van de auto. Maar hoe zit dat eigenlijk met het interieur van de Volkswagen ID.7? Wat ons direct opvalt is dat Volkswagen duidelijk inspiratie heeft opgedaan bij de modellen van Tesla. In de auto zit namelijk een soortgelijk 15 inch scherm centraal in de auto geplaatst. Echter als je het ons vraagt is de afwerking bij deze auto wel iets mooier dan bij de Tesla-modellen.

Ook zijn wij onder de indruk van de luxe in de auto. Neem bijvoorbeeld de stoelen van de Volkswagen ID.7. Deze zijn elektrisch verstelbaar, al is dat inmiddels niet zo bijzondermeer , maar dat is niet alles, want de stoelen hebben een massage-, stoelverwarmings-, en stoelventilatiefunctie. Met name tijdens lange ritten - of als je het ons vraagt eigenlijk iedere rit - is een massage zeer welkom. 

Ruimer dan de Volkswagen Passat

De Volkswagen ID.7 is met zijn lengte van 4,96 meter, breedte van 1,86 meter en hoogte van 1,54 meter groter dan de Passat. Dit zie je terug als je achterin de auto plaatsneemt. Hier heb je dan ook voldoende beenruimte dankzij de flinke wielbasis van drie meter. De bagageruimte is tevens indrukwekkend. Waar je overigens wel rekening mee moet houden is de hoogte van de auto. Ben je bijna twee meter dan zouden wij een proefrit zeker aanraden, zodat je goed kunt testen of de auto genoeg hoofdruimte biedt. Onze ervaring met een vergelijkbare elektrische auto - de Hyundai IONIQ 6 - is dat de ruimte boven je hoofd wel redelijk beperkt is als je bijna twee meter bent. Vooral achterin valt de hoofdruimte vaak iets tegen.

Een panoramadak geeft altijd een extra gevoel van vrijheid. Maar dit vond Volkswagen toch niet bijzonder genoeg en heeft hier iets extra's aan toegevoegd, namelijk Smart Glass. Door met je hand te swipen of via stembediening kun je de kleur van het dak naar licht of donker aanpassen. 

Volkswagen ID.7 dit jaar nog leverbaar

De Volkswagen ID.7 zal een vanafprijs van, naar verwachting, rond de 60.000 euro gaan krijgen. Bestel je de Volkswagen ID.7 eind mei dan kun je zelfs dit jaar nog rijden. Kun je toch niet zolang wachten? De Volkswagen ID.3, ID.4 of ID.5 zijn alledrie uit voorraad leverbaar, waardoor je zelfs morgen al kunt rijden. 

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl