Beoordeeld met 9,3
085 4871441

5 redenen waarom de Polestar 2 dit jaar een succes gaat worden

De Polestar 2 is nog niet eens op de markt uitgebracht, maar lijkt nu al een succes te zijn. De auto moet dé concurrentie worden van de populaire Tesla Model 3. Er is veel belangstelling voor de Polestar 2. Voor dit jaar is de Polestar 2 inmiddels volledig uitverkocht. Met name onder de zakelijke rijder is de Polestar 2 zeer geliefd. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Uiteraard speelt de bijtelling een belangrijke rol, maar ook de prestaties van de Polestar 2 zijn indrukwekkend. In dit artikel geven wij vijf redenen waarom wij denken dat de Polestar 2 een succes gaat worden.

De Polestar 2 lijkt de perfecte kandidaat te zijn voor degenen die twijfelen om de overstap naar een elektrische auto te maken. De auto kan minimaal 400 kilometer ver rijden op één acculading én kan vlot snelladen.

1. Indrukwekkende prestaties

Naast de prijs zijn de prestaties van de Polestar 2 ook vergelijkbaar met de Tesla Model 3. Inmiddels zijn er al verschillende reviews van de Polestar 2 online verschenen. Als we onze samenwerkingspartner Autoblog en andere verschillende media moeten geloven, dan zijn de rijprestaties van de Polestar 2 indrukwekkend. De auto heeft een uitstekende wegligging.

De Polestar 2 heeft een vermogen van maar liefst 408 pk, is voorzien van twee elektromotoren (voor en achter) en gaat van 0 naar 100 in slechts 4,7 seconden. Zelfs als je de auto flink op z’n staart trapt, heb je niet het gevoel dat je alle kanten opvliegt. De auto ligt strak op de weg, wat een veilig en geborgen gevoel creëert.

Bovendien is de auto voorzien van one-pedal driving, waardoor je met slechts één pedaal gas kunt geven en afremmen. Als je dus op zoek bent naar een elektrische auto met uitstekende rijprestaties, dan is de Polestar 2 zeker een aanrader.

2. Sportief & minimalistisch design

De Polestar 2 scoort niet alleen punten met de rijeigenschappen, het design en interieur spreken ook veel mensen aan. Met name de zakelijke rijder die de overstap naar een elektrische auto overweegt, en qua design iets anders wil dan de Tesla Model 3. De Polestar 2 heeft een sportief en minimalistisch design. Wat een tof effect geeft aan de auto is de doorlopende led strip aan de achterzijde. Ook de dichte grille is niet zo opvallend zoals bij de meeste elektrische auto’s.

De Polestar 2 is overigens voorzien van het besturingsysteem van Google. Je kunt dus gebruikmaken van de spraakherkenning van Google en van de welbekende Google Maps.

Bovendien heeft de Polestar 2 tal van configuratiemogelijkheden, waardoor je jouw Polestar 2 geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Als we de cijfers moeten geloven dan is de Polestar 2 nét iets groter dan de Tesla Model 3. Toch blijkt dit in de praktijk iets tegen te vallen. Als je kijkt naar het interieur, dan heb je voorin voldoende (been)ruimte. De ruimte achterin iets beperkter, maar alsnog is er voldoende plek voor twee/drie personen.

3. Actieradius tot wel 400 km

De Polestar 2 heeft een 72,5 (bruikbaar) kWh accupakket en een actieradius van 470 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk valt de actieradius altijd iets tegen. Gezien de ervaringen met de auto is een actieradius van 400 kilometer zeker haalbaar. Uiteraard is de actieradius deels afhankelijk van het rijgedrag en de weersomstandigheden. Een elektrische auto met een actieradius van ruim 400 kilometer is voor de zakelijke rijder zeker toereikend. In combinatie met de snellaadmogelijkheden is het rijden in een elektrische auto vandaag de dag zeker geen uitdaging meer.

4. Laadmogelijkheden

Het opladen heeft Polestar ook goed voor elkaar. De Polestar 2 is voorzien van een 3-fase boordlader. Wat de laadtijd aanzienlijk verkort. De Polestar 2 is bij een openbare laadpaal (laadvermogen 11 kW) binnen 7u45 uur weer volledig opgeladen.

Snelladen gaat overigens een stuk sneller. De auto kan met een maximaal snellaadvermogen van 150 kW DC snelladen. Dit betekent dat de auto binnen 27 minuten weer voor 80% is opgeladen.

5. Lage bijtelling

Een van de meest voorkomende redenen waarom een zakelijke rijder voor een elektrische auto kiest, is vanwege de fiscale voordelen. Je kunt met een elektrische auto behoorlijk kosten besparen. In dit artikel vergelijken we de kosten van een elektrische auto met een benzineauto. De Polestar 2 heeft een vanafprijs van 59.800 euro. Tot 45.000 euro kun je profiteren van 8% bijtelling, iedere euro daarboven moet je 22% bijtelling over betalen. Dit betekent een nettobijtelling van 283 euro per maand (belastingschaal 49,50%).

Polestar 2 leasen

Heb je interesse in het leasen van de Polestar 2? Er is zoveel belangstelling dat de auto voor dit jaar al volledig is uitverkocht. Maar wees niet getreurd, er zijn nog een aantal exemplaren voor levering januari 2021 beschikbaar. Houd er dan wel rekening mee dat de bijtelling verhoogd van 8% naar 12%. De Polestar 2 is al te leasen vanaf 730 euro per maand.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl