Beoordeeld met 9,3
085 4871441

10 redenen om de Hyundai IONIQ 5 zakelijk te leasen

Let op: de Hyundai IONIQ 5 is nu in prijs verlaagd! Je kunt de Hyundai IONIQ 5 nu al vanaf 599 euro per maand zakelijk leasen. Nog een pluspunt: de auto is op voorraad.

Elektrisch rijden is nog nooit zo aantrekkelijk én comfortabel geweest met deze elektrische auto. De Hyundai IONIQ 5 is écht een schot in de roos. Als grootste EV-expert van Nederland zijn wij onder de indruk van de IONIQ 5.  De prestaties van deze auto zijn namelijk verbluffend. En dat zegt wel wat; aangezien wij al meer dan 10 jaar ervaring hebben met elektrische auto's. Bekijk ook onze review van de IONIQ 5, waarin wij onze ongezouten mening geven.

Sinds de marktintroductie in 2021 heeft de IONIQ 5 wereldwijd al verschillende prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept. De auto is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022 en Trekauto van het Jaar 2022. Voor het eerst in de geschiedenis gaat er een volledig elektrische auto met deze prijs vandoor. Best indrukwekkend.

Maar wat maakt deze IONIQ 5 nou zo populair? Allereerst krijg je best wel veel waar voor je geld met deze elektrische auto. Bovendien scoort de IONIQ 5 bijzonder hoog op verschillende onderdelen zoals: de laadsnelheid, prijs, rijke uitrusting, actieradius, technologie, ruimte, rijeigenschappen, het trekgewicht, design en interieur. Als we de IONIQ 5 een cijfer zouden moeten geven, dan krijgt deze elektrische auto absoluut een dikke 9 wat ons betreft. Eigenlijk klopt alles tot in detail bij deze populaire elektrische auto.

Bovendien is de IONIQ 5 uit voorraad leverbaar. Eerlijk gezegd kunnen we nog wel even doorgaan met redenen bedenken waarom de IONIQ 5 als zakelijke leaseauto een uitstekende keuze is. We houden het in dit artikel bij 10 redenen waarom je de Hyundai IONIQ 5 zakelijk zou moeten leasen. ;)

Hyundai IONIQ 5 uit voorraad leverbaar

De allereerste en wellicht een van de belangrijkste redenen om voor de IONIQ 5 te kiezen is de levertijd. Die is er namelijk niet bij deze EV. Wij kunnen de IONIQ 5 wél direct uit voorraad leveren, omdat wij in een vroeg stadium voldoende voorraad hebben ingekocht. Je hebt zelfs nog de keuze uit de uitvoeringen: Connect, Style, Connect+ en Lounge.

2. Hyundai IONIQ 5 heeft een futuristisch design met veel ruimte

Hyundai IONIQ 5

Hyundai heeft echt zijn best gedaan met het ontwerp van de IONIQ 5. Het design is tof, futuristisch en sportief. Daarnaast hebben de ontwerpers voor een pixel thema gekozen die zij zowel in het exterieur als interieur prominent terug laten komen. Verder is het interieur redelijk minimalistisch.

Eén ding is in ieder geval zeker; je hebt veel bekijks als je met deze EV op pad gaat. Veel mensen zijn verbaast over de ruimte als ze de IONIQ 5 voor het eerst in het echt zien. De afmetingen spreken voor zich. De auto is 4.635 mm lang, 1.890 mm breed en 1.605 mm hoog. Je hebt dus zeker voldoende ruimte voor het hele gezin of voor al je bagage. Je hebt ook meer beenruimte op de achterbank, doordat het accupakket in de bodem is geplaatst. Aan bagageruimte in ieder geval geen gebrek.

3. Modellen van Hyundai zijn erg populair

Hyundai IONIQ 5

Hyundai heeft zich met haar elektrische modellen inmiddels bewezen. De Hyundai Kona Electric is al jaren op rij een van de bestverkochte elektrische auto's. Je ziet ze nog net niet op iedere hoek van de straat. De populariteit heeft deze EV voornamelijk te danken aan de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, actieradius, laadsnelheid en ruimte. Het zou zomaar eens kunnen dat de IONIQ 5 zijn grote broer op den duur gaat inhalen qua verkoopcijfers. ;)

4. Hyundai IONIQ 5 kan snelladen binnen 18 minuten (!)

Hyundai IONIQ 5

Snelladen is nog nooit zo rap gegaan met deze EV. Je hebt bijna niet eens meer tijd om rustig je kop koffie op te drinken. De IONIQ 5 is namelijk voorzien van de nieuwste 800 volt laadtechniek, waardoor de auto binnen 18 minuten weer voor 80% is opgeladen. Dit betekent een actieradius van 39 kilometer naar 312 kilometer met een snellaadvermogen van 233 kW DC. Ter vergelijking, de Hyundai Kona Electric kan met maximaal 77 kW DC snelladen. Dit zal dus ongeveer 45 minuten in beslag nemen. In vergelijking met de concurrentie kun je dus veel sneller opladen.

5. Hyundai IONIQ 5 is voorzien van vehicle to load-technologie

Hyundai IONIQ 5

Dat de IONIQ 5 boordevol technologische snufjes zit - moge duidelijk zijn. Naast de innovatieve 800V- batterijtechnologie en revolutionaire nieuwe Electric-Global Modular Platform (e-GMP), is de elektrische auto ook voorzien van Vehicle to Load- technologie (V2L). Dit is de allereerste Hyundai die hierover beschikt. Een leuk weetje, maar wat kun je hier nou precies mee? Dankzij V2L kun je stroom terugleveren aan andere elektrische apparaten. Onze EV-expert heeft dit getest met een koffiezetapparaat en dat werkte prima. ;) Uiteraard kun je ook je laptop, smartphone of zelfs een andere elektrische auto opladen. De V2L-functie heeft een vermogen van 3,6 kW, waar je een gemiddelde airco én een 55-inch TV 24 uur lang van stroom kan voorzien. Ideaal toch?!

6. Hyundai IONIQ 5 heeft een actieradius tot wel 481 kilometer

Range anxiety - angst om je reisdoel niet te halen vanwege de beperkte actieradius - is absoluut niet meer aan de orde met deze elektrische auto. Overigens is range anxiety met het huidige aanbod helemaal niet echt een ding meer, maar dat is een andere discussie. Qua accupakket heb je twee verschillende smaken: Standard Range 54 kWh of Long Range 77,4 kWh. Kies je voor de Standard Range, dan heb je alsnog een behoorlijke actieradius van 384 kilometer (WLTP). In de praktijk valt de actieradius van een elektrische auto altijd iets lager uit, waardoor je in de praktijk rekening moet houden met een actieradius van 295 kilometer. Wat ons betreft alsnog een prima rijbereik waar je prima mee uit de voeten kunt. Heb je toch liever iets meer actieradius? Dan kies je voor de Long Range en heb je een rijbereik van maar liefst 481 kilometer! Snelheidsduivels kunnen hun geluk ook niet op met de nieuwe Hyundai. Binnen 5,2 seconden zit je namelijk al op 100 kilometer per uur met vierwielaandrijving.

7. BIJTELLING VAN 16%

Het bijtellingsvoordeel voor elektrische auto's wordt steeds minder. Dit jaar en volgend jaar blijft de bijtelling voor elektrische auto's 16% tot 30.000 euro. In 2025 gaat de bijtelling naar 17% tot 30.000 euro en in 2026 wordt het bijtellingsvoordeel helemaal opgeheven naar 22%.

Kies je voor een voorraadmodel met een fiscale waarde van 47.895 euro, dan moet je rekening houden met een netto bijtelling van 260 euro. 

8. Hyundai IONIQ 5 is standaard rijk uitgerust

De basisversie van de Hyundai IONIQ 5 is net zoals iedere andere elektrische auto standaard al zeer rijk uitgerust. Je hoeft je geen zorgen te maken om je veiligheid en die van je medepassagiers, aangezien de auto is uitgerust met allerlei geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen. Maar dan zijn we er natuurlijk nog niet. Ontspanning is een belangrijk thema geweest bij het ontwerp van de IONIQ 5. De voorstoelen kun je namelijk zo ver naar achteren doen, dat je tijdens het opladen een heerlijke dutje kunt doen. Bovendien worden je autoritten extra comfortabel gemaakt dankzij opties zoals stoel- en stuurverwarming, het 12,25 inch infotainmentscherm, head-up display, BOSE Premium audiosysteem, draadloos opladen, USB-aansluitingen voor- en achterin, Hyundai Bluelink App etc. Kortom; genoeg opties ;)

9. Hyundai IONIQ 5 uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2022

Ieder jaar houdt de ANWB de verkiezing 'Trekauto van het Jaar'. Voor het eerst is de Hyundai IONIQ 5 uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2022. En dat is redelijk uniek, want er is nog nooit eerder een elektrische auto uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar. De elektrische auto van Hyundai scoorde het hoogst op de onderdelen: prestaties, comfort en toegestaan trekgewicht. Je kunt als extra optie de IONIQ 5 uitrusten met een trekhaak. De IONIQ 5 heeft namelijk een maximaal trekgewicht van 1.600 kg en dat is behoorlijk indrukwekkend ten opzichte van de concurrentie. De meeste elektrische auto's hebben namelijk een maximaal trekgewicht van 750 kg. Je kunt dus gerust op vakantie gaan met je elektrische auto en caravan. Houd er overigens wel rekening mee dat het trekken van de caravan invloed heeft op de actieradius van de IONIQ 5.

10. Hyundai IONIQ 5 nu in prijs verlaagd vanaf 599 euro per maand

De Hyundai IONIQ 5 is nog nooit zo voordelig geweest! Ben je overtuigd van het feit dat de IONIQ 5 jouw nieuwe leaseauto moet worden? Je kunt de Hyundai IONIQ 5 nu tijdelijk al leasen vanaf 599 euro per maand.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl