Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volledig elektrische Citroën e-Jumpy krijgt vanafprijs van 28.300 euro

De volledig elektrische bestelwagen van Citroën, de Citroën ë-Jumpy, krijgt een vanafprijs van 28.300 euro. De Citroën ë-Jumpy is leverbaar met een 50 kWh of 75 kWh accupakket. Om de marktintroductie kracht bij te zetten heeft het automerk een campagnevideo ontwikkeld. Met de elektrische bestelwagen wil het automerk elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk maken. Eind 2020 kunnen we de elektrische bestelwagen in Nederland verwachten. 

Vanafprijzen + uitvoeringen Citroën e-Jumpy

De Citroën Jumpy werd in 2016 voor het eerst geïntroduceerd. Nu wil het automerk ook een elektrische variant van het model gaan uitbrengen. De elektrische bestelwagen is verkrijgbaar in drie lengtes: XS (4,60 m), M (4,95) en XL (5,30m).

De elektrische Citroën ë-Jumpy met het 50 kWh accupakket is leverbaar in alle lengtes. Het 75 kWh accupakket is alleen verkrijgbaar in het M- en XL- model.

De elektrische bestelauto is op dit moment al te bestellen en heeft een vanafprijs van 28.300 euro (excl. BTW en BPM). Het gaat in dit geval om de Control-uitvoering in de lengtevariant XS met 50 kWh batterij. De ë-Jumpy met een 75 kWh accupakket heeft een vanafprijs van 36.700 euro (excl. BTW en BPM).

De elektrische ë-Jumpy heeft een vermogen van 136 pk, een laadvermogen tot 1.275 kg en een trekgewicht tot 1.000 kg. De Citroën ë-Jumpy heeft een laadvolume van 4,6 – 6,6 m3, afhankelijk van de lengtevariant.

Actieradius + opladen Citroën e-Jumpy

De Citroën ë-Jumpy is leverbaar met een 50 kWh of 75 kWh accupakket. Met het kleinere accupakket kun je ongeveer 230 kilometer rijden volgens de WLTP norm. De grotere variant heeft een actieradius van 330 kilometer WLTP. Het opladen is ook geen probleem voor de elektrische bestelwagen. De Citroën ë-Jumpy kun je thuis opladen, via openbare oplaadpunten en via het snellaadnetwerk. Bij een openbare laadpaal met een maximaal laadvermogen van 11 kW is de auto binnen 5 uur en 15 minuten, of 7 uur en 45 minuten in het geval van het 75kWh accupakket, weer volledig opgeladen dankzij een 3-fase AC laadsysteem.

Bij een snellaadstation zoals Fastned of Ionity is de elektrische Citroën binnen een halfuur weer voor 80% opgeladen. Het gaat in dit geval om de elektrische bestelwagen met het 50 kWh accupakket. De elektrische Citroën met het grotere accupakket is binnen 45 minuten weer voor 80% opgeladen. De auto heeft een 100 kW DC laadsysteem.

Citroën biedt verschillende diensten aan zoals onder andere een laadplanner en een routeplanner naar de laadpalen. Nog een pluspunt: je kunt de auto alvast voorverwarmen of de actuele laadstatus bekijken via de My Citroën-app.

Voordelen elektrische bestelwagen

Met een elektrische bestelwagen kom je voor een aantal fiscale voordelen in aanmerking. Denk hierbij onder andere aan de MIA subsidie, welke substantieel hoger is dan de MIA subsidie op personenwagens. Steeds meer bedrijven zijn bezig met het verduurzamen van het wagenpark. Een 100% elektrische bestelwagen kan een mooie stap zijn in deze richting.

Toekomst elektrische bestelwagens

Met het elektrisch offensief ‘Citroën goes ëlectric for all’ heeft het automerk inmiddels zes geëlektrificeerde modellen aangekondigd.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische bestelwagens beginnen ook steeds meer vorm te krijgen. Een aantal jaren geleden waren het aanbod, de actieradius en snellaadmogelijkheden zeer beperkt. De verwachting is dat dit de komende jaren flink zal veranderen. Verschillende merken hebben aangekondigd een elektrische bestelwagen met potentie te gaan uitbrengen. Dit houdt in dat de actieradius voldoende is voor de dagelijkse ritten, de auto kan snelladen en de vanafprijs steeds gunstiger wordt.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl