Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Deze elektrische bestelwagens komen eraan in 2020

De afgelopen jaren zijn er verschillende elektrische bestelwagens op de markt uitgebracht. Ook voor de zakelijke rijder wordt het steeds interessanter om te kiezen voor een elektrische bestelwagen. Naar verwachting komen er in 2020 een aantal veelbelovende modellen uit. In dit artikel praten we je bij over de elektrische bestelwagens die in 2020 worden uitgebracht. 

Elektrische bestelwagens 2020

Als we kijken naar de elektrische bestelwagens die er in 2020 aankomen, dan valt er een ding meteen op. De elektrische bestelwagens delen in de basis allemaal dezelfde aandrijflijn. De actieradius van de elektrische bestelwagens variëren van 220 kilometer tot maximaal 330 kilometer. Ook de laadmogelijkheden komen nagenoeg aardig overeen. Het verschil zit ‘m uiteraard in het trekgewicht, de afmetingen, uitvoeringen en opties.

Toyota Proace Electric

Toyota Proace Electric

De 100% elektrische Toyota Proace Electric kunnen we in oktober 2020 in Nederland verwachten. De elektrische bestelwagen van Toyota krijgt een veelbelovende actieradius van maar liefst 330 kilometer. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het gekozen accupakket. De elektrische auto is leverbaar met een 50 kWh accupakket (230 kilometer) of een 75 kWh accupakket (330 kilometer). Beide uitvoeringen van de Toyota Proace Electric hebben een trekgewicht van 1.000 kg. Het maximale laadvermogen van de variant met het 50 kWh accupakket is 1250 kg, bij het zwaardere 75 kWh accupakket is het maximale laadvermogen 1.000 kg.

Opladen is ook geen probleem met de Toyota Proace Electric. De elektrische bestelwagen beschikt over een 3-fase 11 kW AC boordlader en kan met maximaal 100 kW DC snelladen. Dit betekent dat de auto binnen 10 minuten weer 100 kilometer extra range heeft.

De Toyota Proace met het 50 kWh accupakket heeft een vanafprijs van 35.995 euro. De elektrische Toyota met het grotere 75 kWh accupakket is leverbaar vanaf 40.450 euro (excl. BTW).

Fiat Ducato Electric

Fiat Ducato Electric

Ook Fiat gaat een elektrische bestelwagen op de markt uitbrengen: de Fiat Ducato Electric. Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens de onthulling van de nieuwe Ducato MY2020.

Naar verwachting zal de Fiat Ducato Electric in 2020 in de showrooms van Fiat staan. De Fiat Ducato Electric zal verkrijgbaar zijn in alle chassisversies met dezelfde laadvolumes als de benzinevariant. De elektrische bestelwagen van Fiat zal verkrijgbaar zijn met twee accupakketten. De Fiat Ducato Electric heeft een actieradius van 220 tot 360 kilometer volgens de inmiddels verouderde NEDC norm.

Ook heeft Fiat nog niets bekendgemaakt over de laadmogelijkheden en de vanafprijs van de elektrische bestelwagen.

De elektrische aandrijflijn heeft verder geen invloed op het laadvolume en laadvermogen van de auto. Het laadvolume van de Fiat Ducato Electric is 10 tot 17 kubieke meter en heeft een laadvermogen van maar liefst 1.950 kg.

Opel Vivaro-e

Opel Vivaro-e

De Opel Vivaro-e is leverbaar in drie verschillende lengtes. Net zoals de andere elektrische bestelwagens kun je kiezen uit een 50 kWh accupakket (230 kilometer) of een 75 kWh accupakket. De Opel Vivaro-e met het grotere accupakket heeft een actieradius van 330 kilometer (WLTP).

De Opel Vivaro-e is overigens standaard uitgerust met een 1-fase 7,4 kW boordlader. Optioneel is het mogelijk om de elektrische bestelwagen te bestellen met een 3-fase 11 kW boordlader. Het laadvermogen van de Vivaro-e met een 75kWh accupakket is 1.000 kg, de 50 kWh accupakket variant heeft een maximaal laadvermogen van 1.275 kg.

Peugeot E-expert

Peugeot E-expert

De Peugeot e-Expert wordt in de tweede helft van 2020 verwacht. Het zal waarschijnlijk niet meer als verrassing komen dat ook de Peugeot e-Expert verkrijgbaar wordt met een 50 kWh en 75 kWh accupakket. De elektrische Peugeot is te bestellen in drie lengtes en heeft een maximaal laadvermogen van 1.200 kg.

De Peugeot e-Expert is standaard voorzien van een 1- fase 7,4 kW AC boordlader. Net zoals de andere bestelwagens kun je de elektrische bestelwagen uitrusten met een 3-fase 11 kW AC boordlader. Snelladen is ook geen probleem voor de Peugeot e-Expert. De elektrische bestelwagen kan met een maximaal laadvermogen van 100 kW DC snelladen. Dat betekent dat de auto binnen 30 minuten weer voor 80% is opgeladen.

Subsidie elektrische bestelwagens

De overheid stimuleert het elektrisch rijden op verschillende manieren. Indien je een elektrische bestelwagen zakelijk gaat leasen, dan kun je in aanmerking komen voor de MIA-subsidie. De Milieu-Investeringsaftrek (MIA) levert een fiscaal voordeel op voor bedrijven die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, waaronder een elektrische bestelwagen.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl