Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volledig elektrische BMW Isetta komt in 2020

Het publiek kon vorig jaar al kennismaken met de volledig elektrische BMW Isetta. De elektrische auto is geïnspireerd op de BMW Isetta uit de jaren ’50. In het voorjaar van 2020 wordt de elektrische auto door Artega uitgebracht. Dit schattige, elektrische autootje krijgt een vanafprijs van 17.995 euro.

Elektrische BMW Isetta

In eerste instantie was het nog even de vraag of de elektrische auto daadwerkelijk in productie ging, vanwege de onenigheid tussen bedrijven Micro Mobility Systems en Artega. Dit had met name te maken met de licentie van de productie van de elektrische auto. De licentie wilde Micro Mobility Systems uitbesteden door het bedrijf dat Artega toentertijd heeft overgenomen. Het leek erop dat Artega deze licentieovereenkomst niet nakwam en hetzelfde model ook gingen ontwikkelen. Echter zijn beide bedrijven er samen uitgekomen en gaan zij nu een jaar later de elektrische auto allebei op de markt uitbrengen.

Elektrische Artega Karo

In het voorjaar van 2020 kunnen we de versie van Artega verwachten. Artega brengt de elektrische auto samen uit met Paragon en accufabrikant Voltabox. De elektrische Artego Karo heeft een topsnelheid van 90 kilometer per uur en kan op één acculading meer dan 200 kilometer rijden. De elektrische auto van Artega is overigens nu alvast te bestellen. De eerste leveringen staan gepland voor april 2020. Je hebt daarbij de keuze uit twee uitvoeringen: de Intro en Edition. In Duitsland heeft de elektrische BMW Isetta een vanafprijs van 17.995 euro.

Elektrische microline

In 2021 volgt Micro Mobility Systems met de Microline. Echter heeft Micro Mobility Systems nog niets bekendgemaakt over de vanafprijzen en overige specificaties. Wij verwachten dat de elektrische auto in de basis hetzelfde zal zijn als de elektrische BWM Isetta van Artega. Uiteraard is het nog even afwachten tot de officiële marktintroductie.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl