Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Veelgestelde vragen over de Polestar 2

Polestar 2

Een van de meest besproken elektrische auto’s van dit moment is toch wel de Polestar 2. Polestar begint langzamerhand met de uitlevering. Ook wij zien dat er veel interesse is in het leasen van de Polestar 2. In dit artikel beantwoorden we de meestgestelde vragen. 

Wat is de huidige levertijd van de Polestar 2?

De Polestar 2 is populair, niet alleen in Nederland, maar ook in Zweden en Noorwegen. In deze landen is de Polestar 2 in het afgelopen kwartaal vaker geregistreerd dan Tesla. In Nederland is de Polestar 2 voor dit jaar helaas volledig uitverkocht. Indien je nu een Polestar 2 wil bestellen, moet je rekening houden met een levering in februari 2021. Althans, dat geeft Polestar nu aan op de website. De exacte levertijd kan in de praktijk altijd iets afwijken.

Iedereen die al een Polestar 2 in bestelling heeft staan, heeft geluk. De Polestar 2 wordt in dat geval veelal dit jaar nog geleverd, de leveringen starten zeer binnenkort.

Wordt de Polestar 2 de directe concurrent van de Tesla Model 3?

Velen zeggen dat de Polestar 2 de directe concurrent wordt van de Tesla Model 3. Dit heeft met aantal factoren te maken. De Polestar 2 heeft een vergelijkbare actieradius, prijs, ruimte en de auto’s kunnen beiden 3-fase laden. Voor degene die qua design iets anders wil dan een Tesla Model 3, kan de Polestar 2 een uitkomst zijn. De Polestar 2 heeft een luxe interieur en sportief design.

De Tesla Model 3 kan overigens wel iets vlotter snelladen. De Tesla Model 3 Long Range heeft een maximaal snellaadvermogen van 250 kW DC. De Polestar 2 heeft een maximaal snellaadvermogen van 150 kW DC. Bij een Tesla Model 3 moet je rekening houden met een oplaadtijd bij de snellader (10 – 80% batterij) van 22 minuten en bij een Polestar 2 ongeveer 31 minuten.

Wat zijn de prestaties van de Polestar 2?

De Polestar 2 heeft op papier uitstekende prestaties voor een elektrische auto. De Polestar gaat van 0 naar 100 in slechts 4,7 seconden. De opgegeven actieradius valt ook niets tegen. De Polestar 2 heeft een actieradius van 470 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 380 kilometer. Uiteraard is dit wel deels afhankelijk van je rijstijl en de weersomstandigheden.

Zoals hierboven al beschreven, heeft de Polestar 2 goede (snel)laadmogelijkheden. Allereerst beschikt de Polestar 2 over een 3-fase AC boordlader. Dit scheelt aanzienlijk qua oplaadtijd ten opzichte van een 1-fase laadsysteem. De Polestar 2 is binnen 7,45 uur weer volledig opgeladen (maximaal laadvermogen van 11 kW).

Wat is het leasetarief/bijtelling van de Polestar 2?

De Polestar 2 is met name populair bij de zakelijke rijder. Dit heeft onder andere te maken met de fiscale voordelen van een elektrische auto. Als je in 2020 een elektrische auto gaat leasen, dan profiteer je van 8% bijtelling over de fiscale waarde tot 45.000 euro. Over de fiscale waarde boven de 45.000 euro betaal je 22% bijtelling.

De Polestar 2 is zakelijk te leasen vanaf 730 euro per maand. Ga je in 2020 een Polestar 2 leasen, dan moet je rekening houden met een nettobijtelling van 213 euro per maand (belastingschijf 37,35%). Indien je jaarinkomen boven de 68.507 euro valt, dan komt de nettobijtelling neer op zo’n 283 euro per maand (49,50%).

Kan ik een trekhaak voor de Polestar 2 bestellen?

Het is mogelijk om als extra optie een trekhaak voor je Polestar 2 te bestellen. Het gaat in dit geval om een inklapbare trekhaak. De trekhaak van de Polestar 2 heeft een maximaal geremd trekgewicht van 1.500 kg. Het maximaal ongeremd trekgewicht is 750 kg. De maximale kogeldruk van de Polestar 2 is 70 kg. Het betreft een 13-polige aansluiting. De kosten van een semi-elektrische, inklapbare trekhaak bedragen 1.100 euro. Indien je de trekhaak meeneemt in het leasetarief, wordt er maandelijks 18 euro extra in rekening gebracht.

Kan ik een proefrit in de Polestar 2 plannen?

Polestar is een nieuw automerk, en heeft een andere werkwijze dan bijvoorbeeld Hyundai of Volkswagen. Polestar regelt eigenlijk alles online. Tot kort was het bijvoorbeeld niet eens mogelijk om de Polestar 2 in het echt te bekijken. Inmiddels zijn er een aantal Polestar 2 vestigingen waar je auto kunt bekijken en meer informatie kunt inwinnen.

Via de website van Polestar kun je een proefrit aanvragen. Je vult digitaal een formulier in met je contactgegevens. Vervolgens neemt Polestar contact met je op om een afspraak voor een proefrit in te plannen.

Tesla sleutel

Bijtelling elektrische auto 2024

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl