Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Vanaf 2030 alleen elektrische Mini’s beschikbaar

Mini wil vanaf 2030 alleen nog maar elektrische modellen uitbrengen. Dat zou het einde betekenen voor de diesel- en benzinevarianten van Mini. In 2025 wil Mini de laatste brandstofvariant uitbrengen. Hiermee heeft Mini een primeur te pakken. Mini zou namelijk het eerste merk zijn binnen de BMW Group die volledig elektrisch gaat. 

Mini gaat vanaf 2030 volledig elektrisch

De Mini Electric is het eerste volledig elektrische model van Mini. De elektrische Mini was leverbaar sinds maart 2020. Inmiddels is de tweede generatie verkrijgbaar vanaf deze maand. Het verschil? Het vorige model was 1.030 euro goedkoper. Voor de rest is het huidige model exact hetzelfde.

Nog even kort de belangrijkste feiten op een rijtje. De Mini Electric heeft een 32,6 kWh accupakket, waarvan 28,9 kWh bruikbaar is. Dit betekent dat elektrische auto een actieradius heeft van 234 kilometer (WLTP). In de praktijk is een actieradius van gemiddeld 184 kilometer realistisch. Dit is inderdaad niet het grootste rijbereik. In dit artikel leggen we uit waarom Mini hier bewust voor heeft gekozen.

Een pluspunt is de 3-fase boordlader. De auto is namelijk bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW onder optimale omstandigheden binnen 3 uur en een kwartier weer volledig opgeladen. Snelladen kan met maximaal 49 kW DC. Dat wil zeggen dat de auto onder optimale omstandigheden binnen 29 minuten weer voor 80% is opgeladen.

Mini heeft met de elektrische Mini de smaak te pakken en heeft zichzelf als doel gesteld om in 2030 wereldwijd alleen nog maar elektrische modellen uit te gaan brengen. Overigens is Mini hierin niet het enige automerk. Steeds meer automerken kondigen aan in de toekomst over te stappen naar 100% volledige elektrische auto’s.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl