Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Typisch Mini, maar dan elektrisch

De Mini Electric werd in juli 2019 onthuld. Voor de officiële onthulling had Mini al behoorlijk wat bekendgemaakt over de auto. In maart 2020 was het dan eindelijk zover: de Mini Electric werd officieel op de markt uitgebracht. Weliswaar is dit niet een auto met de grootste actieradius, maar toch waren we benieuwd naar de eerste (serieuze) elektrische Mini.

Ook voor de zakelijke rijder niet geheel onbelangrijk, waarom zou je de Mini Electric gaan leasen? In dit artikel (inclusief video) kijken we naar de rijeigenschappen, actieradius, opties en de laadmogelijkheden.

Video Mini Electric

Design + interieur Mini Electric

Als we kijken naar het design van de auto, dan is de Mini Electric praktisch niet te onderscheiden van de brandstofvariant. Een aantal opmerkelijke verschillen zijn onder andere de dichte grille, het E-logo en de laadaansluiting. 

Zoals je van Mini mag verwachten klopt alles tot in het detail. Hierbij zie je echt dat het een premium automerk is. De Mini die wij getest hebben is de Yours uitvoering. Dit is gelijk de meest rijk uitgeruste versie van de Mini. De auto is voorzien van lederen bekleding, stoelverwarming, panoramadak, rijhulpsystemen, Harman Kardon audiosysteem en Apple CarPlay. 

Echter is de basisuitvoering ook standaard al rijk uitgerust en heeft ondere LED koplampen en automatische airconditioning. De elektrische Mini is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: Basic, Essential, Charged en Yours. Een leuk detail, iedere uitvoering heeft zijn eigen, unieke interieur afwerking. 

Rijeigenschappen

Mini Electric

De Mini Electric is typisch Mini, maar dan volledig elektrisch. En dit merk je zodra je in de auto stapt en het gas intrapt. De auto komt echt snel van z’n plek. De Mini Electric gaat van 0 naar 100 in 7,3 seconden. Lekker sportief! 

Bovendien heeft de auto een uitstekende wegligging en rijdt de auto strak door de bocht. Zelfs als je wat extra gas geeft in de bocht, heb je niet het gevoel dat je bocht snel uitvliegt. Dit geeft je een veilig en comfortabel gevoel. De Mini Electric heeft een vermogen van 184 pk en een topsnelheid van 150 kilometer per uur. 

De elektrische Mini kent vier rijmodi: standaard, sport, groen en groen plus. Zoals we gewend zijn van elektrische auto’s kun je kilometers terugwinnen en afremmen door simpelweg het gas los te laten.

Actieradius Mini Electric

De actieradius, bij iedere elektrische auto een van de meest belangrijke onderdelen. Het accupakket bepaalt immers hoeveel kilometers je op één volle accu kunt rijden. De Mini Electric heeft een actieradius van 234 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk komt dit neer op zo’n 180/190 kilometer. Voor een premium automerk is dit toch wel echt een tegenvaller en kan de auto zeker qua actieradius niet meekomen met de concurrentie: de actieradius van de Kia e-Niro is het dubbele van de elektrische Mini (400 km). 

De projectleider van de Mini Electric geeft overigens aan dat de kleine batterij een bewuste keuze is geweest. Een groter batterijpakket zou ten koste gaan van de zit- en bagageruimte.

Opladen Mini Electric

Mini Electric zijkant

Een kleiner accupakket, betekent ook sneller een volle lading. De Mini Electric kun je thuis opladen, via openbare oplaadpunten (maximaal 11 kW) en via snellaadstations. De auto is voorzien van een 3-fase boordlader wat een positief effect heeft op de laadtijd. Dit scheelt qua tijd namelijk behoorlijk ten opzichte van een 1-fase lader (tot 3x sneller bij een openbare laadpaal!). Ga je naar een snellaadstation zoals Fastned dan is de auto binnen een halfuur weer voor 80% opgeladen. De auto kan met maximaal 50 kW DC snelladen.

Mini Electric zakelijk leasen

Als je als zakelijke rijder niet extreem veel kilometers maakt en je op zoek bent naar een tof visitekaartje, dan is de Mini Electric echt iets voor jou. Maar zouden wij ‘m aan de zakelijke rijder aanraden? In veel gevallen niet. Dit heeft vooral te maken met het beperkte accupakket. Zou de auto ook minimaal 300 kilometer ver kunnen rijden, dan zou de Mini Electric ineens een stuk interessanter worden. Ben je enthousiast geworden en wil je een Mini Electric zakelijk leasen? De elektrische Mini is al te leasen vanaf 451 euro per maand. De nettobijtelling van de Mini Electric begint vanaf 84 euro per maand in 2020 (schijf 1). 

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl