Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Twee derde van de automobilisten is bereid elektrisch te gaan rijden

Twee derde van de automobilisten is bereid om elektrisch te gaan rijden vanwege het milieu. Maar liefst 90% wil het rijgedrag aanpassen om op deze manier het milieu te sparen. Bovendien zijn mannen zijn eerder geneigd over te stappen naar een elektrische auto. Dat blijkt uit een recent onderzoek van een autoverzekeraar.

Meerderheid overweegt de overstap naar een elektrische auto

Een aantal weken geleden hielden wij onder 1.000 zakelijke rijders een onderzoek naar de mobiliteitsbehoefte. Daaruit bleek dat de zakelijke rijder geen significante verandering verwacht op het gebied van hun mobiliteitsbehoefte. Wel overweegt maar liefst 70% een elektrische auto. Deze uitkomsten worden wederom bevestigd door een recent onderzoek van een autoverzekeraar.

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het rustiger dan ooit is op de Nederlandse (snel)wegen. Nog steeds wordt er vanuit het RIVM geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Dit betekent dat de leaseauto wellicht vaker op de oprit staat en je minder kilometers maakt.

Een autoverzekeraar heeft onlangs onder 1.000 automobilisten onderzoek gedaan naar hun rijgedrag en of zij bereid zijn deze aan te passen vanwege het milieu. Van langzamer rijden tot aan elektrisch rijden. Van de 1.000 automobilisten is 90% bereid om het rijgedrag aan te passen om het milieu te sparen. Langzamer rijden en minder autorijden zijn de meestgekozen opties. Daarop volgt de bereidheid om elektrisch te gaan rijden om op deze manier bij te dragen aan het milieu.

Elektrische auto wordt steeds populairder

Uit ons onderzoek is tevens gebleken dat de elektrische auto steeds populairder wordt. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is de elektrische auto al jaren populair vanwege de fiscale voordelen. Toch blijkt het duurzame karakter ook steeds belangrijker te worden. Een elektrische leaseauto is immers een typisch voorbeeld van een duurzaam visitekaartje.

Mannen stappen eerder over naar een elektrische auto

Uit hetzelfde onderzoek van de autoverzekeraar blijkt dat mannen eerder bereid zijn om over te stappen naar elektrische auto dan vrouwen. Vrouwen zijn eerder bereid om hun steentje aan het milieu bij te dragen door langzamer of minder te gaan rijden. In totaal geeft tweederde aan dat zij bereid zijn om over te stappen naar een volledig elektrische auto. Als je de overstap naar een elektrische auto overweegt, dan zijn elektrische auto’s zoals de Hyundai Kona Electric of Kia e-Niro twee goede opties. Beide auto’s hebben namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De elektrische auto’s zijn standaard zeer rijk uitgerust, ruim, kunnen snelladen en hebben een actieradius van ruim 400 kilometer.

Zelfrijdende auto’s, toekomstmuziek?

Inmiddels zijn verschillende automerken en bedrijven bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Denk bijvoorbeeld aan Tesla met de Autopilot functie. Toch blijkt de zelfrijdende auto voor velen nog toekomstmuziek. Maar liefst 75% geeft aan dat zij momenteel nog geen toekomst zien in de zelfrijdende auto. Zij houden liever zelf de controle over de auto. Twee andere argumenten die zij opgeven zijn de verwachte hoge kosten en levertijden.

Concluderend kunnen we dus wel stellen dat de automobilist steeds meer bezig is met het milieu. Ze zijn bereid om minder en langzamer te gaan rijden en de elektrische auto wordt steeds populairder. Was het voorheen voornamelijk vanwege de lage bijtelling, nu speelt het milieu ook een steeds belangrijkere rol.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl