Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Top 10 elektrische auto's met grootste actieradius

Het wordt bijna een onderlinge wedstrijd onder de automerken om een elektrische auto met een nog grotere actieradius op de markt uit te brengen. De actieradius van een elektrische auto geeft immers aan hoeveel kilometer ver je kunt rijden op een volle accu. De actieradius volgens de WLTP-testmethode wijkt in de praktijk wel altijd iets af vanwege de weersomstandigheden en rijstijl. Momenteel wint de Lucid Air met een indrukwekkende actieradius van 900 kilometer. In dit artikel geven we een overzicht van de top 10 elektrische auto's met grootste actieradius.

Top 10 elektrische auto's met grootste actieradius

1. Lucid air dream edition

Lucid Air

De Lucid Air Dream Edition is een luxe EV die naar verwachting eind dit jaar op de Europese markt verschijnt. Met een actieradius van 900 kilometer (EPA-bereik) en een maximaal vermogen van 1.111 kilometer is deze auto nu al veelbelovend.

2. Mercedes EQS

Mercedes EQS

Deze luxe Mercedes staat op nummer 2 en heeft een rijbereik tot maar liefs 731 kilometer (WLTP). Maar dat is lang niet het enige voordeel van deze EV. De Mercedes EQS 450+ heeft een vermogen van 333 pk en snelladen gaat al binnen 31 minuten.

3. Mercedes EQE

Mercedes EQE

Op de derde plek staat de Mercedes-Benz EQE met een rijbereik van 659 kilometer volgens de WLTP-testmethode. De laadsnelheid en het vermogen van de nieuwe EQE komen bijna overeen met zijn broer de EQS.

4. BMW iX

BMW iX

We blijven nog even in het luxe top-segment, want blijkbaar gaat een grote actieradius gepaard met een behoorlijke vanafprijs. ;) De BMW iX heeft een actieradius van 630 kilometer (WLTP). Snelladen gaat binnen 31 minuten en accelereren naar 100 km/h al binnen 4,6 seconden.

5. Lightyear 0

Lightyear 0

De Lightyear 0 krijgt volgens de WLTP-testmethode een actieradius van 625 kilometer. Omdat de auto voorzien is van eigen zonnepanelen zou je een rijbereik moeten hebben van 1.000 kilometer tussen twee laadmomenten. Kleine kanttekening; deze range is wel gebaseerd op een dagelijkse rit van 50 kilometer in Amsterdam tijdens de zomerperiode. Wij zijn dus heel benieuwd of deze actieradius in de praktijk ook haalbaar is met veel kilometers op de snelwegen in de winterperiode.

6. Tesla Model S Plaid

Tesla Model S Plaid

Als je een Tesla gaat kopen of zakelijk leasen dan weet je een aantal dingen heel zeker. Het rijbereik, de laadsnelheid, de acceleratie en de laadinfrastructuur zijn uitstekend. Zo heeft de Plaid een actieradius van 600 kilometer (WLTP) en gaat de auto van 0 naar 100 km/h in 2,1 seconden. De auto beschikt dan ook over meer dan 1.000 pk! Tesla heeft het daarnaast goed voor elkaar met het uitgebreide netwerk van Tesla Superchargers. Overigens zul je er niet veel tijd doorbrengen, aangezien de auto maar 30 minuten nodig heeft bij een Tesla Supercharger.

7. BMW i7

BMW i7

Ik zie een patroon; twee automerken komen opvallend vaak terug in de top 10 elektrische auto's met grootste actieradius. De eerste volledig elektrische BMW i7 heeft een actieradius tot wel 625 kilometer (WLTP). Snelladen kan deze elektrische rakker binnen 34 minuten. Naast de actieradius zijn de ruimte en afmeting van de auto ook behoorlijk indrukwekkend. De EV is 5.391 mm lang, 1.950 mm breed en 1.544 mm hoog. Wauw!

8. Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

De elektrische Ford Mustang is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Kies je voor de Ford Mustang Mach-E met extra bereik, dan heeft de EV een actieradius van 610 kilometer. Ga je naar een snellaadstation dan moet je rekening houden met een laadtijd van 45 minuten.

9. Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6

De gloednieuwe Hyundai IONIQ 6 heeft een actieradius van 610 kilometer (WLTP) en kan - net zoals de IONIQ 5 - binnen 18 minuten snelladen. Dat is uitzonderlijk snel en daar heeft Hyundai een enorm voordeel mee ten opzichte van zijn concurrentie.

10. Tesla Model 3 Long Range

Tesla Model 3 Long Range

De Tesla Model 3 is al jaren een populaire elektrische auto. De auto is immers een stuk betaalbaarder dan de hierboven genoemde modellen. De Model 3 Long Range heeft een actieradius van 602 kilometer (WLTP) en gaat van 0 naar 100 in slechts 4,4 seconden.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl