Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Tips voor de (toekomstige) MG ZS EV rijders

Inmiddels rijden al aardig wat collega’s in een volledig elektrische MG ZS EV. In een eerder artikel deelden wij al onze praktijkervaringen met de MG ZS EV. In dit artikel een aantal tips voor de (toekomstige) MG ZS EV rijder.

Tip 1: Gebruik Apple Carplay/Android auto via de usb poort

Net zoals in de Renault Zoe, kun je in de volledig elektrische MG ZS EV ook genieten van je favoriete apps zoals Google Maps, Waze en Spotify via Apple CarPlay/Android Auto. De ontwikkelaars van de MG ZS EV hebben hiervoor een aparte USB poort aan de auto toegevoegd. Door middel van je USB kabel koppel je je smartphone en binnen enkele seconden schakelt het systeem automatisch over naar Apple CarPlay of Android Auto.

Tip 2: laadsessie starten en daarna de auto vergrendelen

De meeste elektrische auto’s worden met bijbehorende app op de markt uitgebracht. Bij de MG ZS EV werkt het net even iets anders. Een klein minpuntje van deze elektrische auto is het ontbreken van een app. Een tip om te verzekeren dat de auto laadt, is de auto pas op slot te doen op het moment dat de laadsessie is gestart. Zo weet je zeker dat de laadsessie niet wordt onderbroken. Je kunt via het rode laadkabel icoontje controleren of de auto daadwerkelijk is aangesloten op een laadpunt en aan het opladen is, of kijken of het MG merkteken voor op de auto oplicht. Let op dat de auto alleen laadt wanneer deze op slot staat! Dit geldt overigens niet voor de snellader, hierbij laadt de auto ook wanneer hij ontgrendeld is. Bij een Fastned snellaadstation kan je via de Fastned app, het beeldscherm op de snellader en het display in de auto de actuele laadstatus checken. Wanneer je het in de auto wil checken moet je op de ‘start’ knop drukken.

Tip 3: start een laadsessie via handige apps voor de elektrische rijder

Inmiddels zijn er tal van handige apps op de markt uitgebracht. Het elektrisch rijden wordt hiermee nog gemakkelijker gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de Fastned app. Je start een laadsessie via de app, en houdt via de app in de gaten wat de actuele laadstatus is. Dit kan ook met andere apps zoals Smoov. Deze app laat precies zien hoeveel kilometers er worden toegevoegd. Het is dus zeker aan te raden om verschillende apps te gebruiken, als je de actuele laadstatus van de auto wilt bekijken. In de meeste apps kan je ook je laadpas koppelen!

Tip 4: One-pedal driving

Een zeer comfortabele functie van MG ZS EV is de one-pedal driving. Wat houdt dit precies in? De one-pedal driving functie maakt het mogelijk om via één pedaal snelheid te maken en af te remmen. Via one-pedal driving remt de auto na het loslaten van het pedaal zelf zo af, dat je amper het rempedaal nodig hebt. In de MG ZS EV kan je dit instellen via de KERS schakelaar op je middenconsole. De hoeveelheid regeneratief remmen is in te stellen van 1 (uit) tot 3 (one-pedal driving).

Tip 5: Vind mijn auto

De MG ZS EV beschikt over de functie ‘vind mijn auto’. De functie kun je activeren door op de vergrendeltoets te drukken wanneer de auto reeds op slot staat. Vervolgens geeft de elektrische auto een hoorbare en visuele waarschuwing. Druk je nogmaals op de vergrendeltoets, dan houdt het signaal op. Voor velen misschien een overbodige functie, maar wellicht toch erg handig als je bijvoorbeeld niet meer weet waar de auto geparkeerd staat.

Zijn we een handige tip vergeten? Laat het ons vooral weten!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl