Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Tesla Model Y veiligste auto volgens Euro NCAP-veiligheidstest

Veiligheid staat centraal bij Tesla. Dat blijkt uit de European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), een beoordelingssysteem voor veiligheid van auto's. De Tesla Model Y heeft zoals alle andere Tesla modellen een EURO NCAP-veiligheidsscore van 5 sterren gekregen. Maar dat is nog niet alles, want de Tesla Model Y heeft de hoogste gemiddelde score van alle geteste auto's in 2022 behaald. Een behoorlijke prestatie. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Tesla Model Y behaalt hoogste score van alle geteste auto's in 2022

Tesla Model Y behaalt hoogste score van alle geteste auto's in 2022

De Tesla Model Y heeft allerlei pluspunten. Denk bijvoorbeeld aan de uitstekende actieradius, laadsnelheid, rijke uitrusting, fijne rijeigenschappen en veiligheid. Dankzij de stijve constructie, het lage zwaartepunt en impact bescherming wist de Tesla Model Y de hoogste score van alle geteste auto's onder het protocol voor 2022 te behalen. De Model Y scoorde gemiddeld 92 procent! Dit betekent dat de nieuwste telg van Tesla een hogere score heeft dan bijvoorbeeld de Polestar 2 (88 procent). Als passagier hoef je je overigens geen zorgen te maken in een Tesla Model Y. De Model Y scoort op passagiersveiligheid maar liefst 97 procent. Deze score is gebaseerd op een aantal frontale, zijwaartse en achterwaartse whipplashtests en een analyse van verschillende veiligheidsaspecten. De auto scoort bij kwetsbare weggebruikers 82 procent en bij Safety Assist ligt het percentage op 98 procent. De Model Y's die gebruikt zijn voor de test zijn voorzien van de nieuwste veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast behaalde de Tesla Model Y ook de maximale score in de Lane Assist-systeem categorie.

Tesla Model Y zakelijk leasen

Ben je benieuwd of de Tesla Model Y iets voor jou is? Via deze pagina kom je echt alles te weten over de Tesla Model Y. De nieuwste telg van Tesla is snel leverbaar en zakelijk te leasen vanaf 653 euro per maand (60 maanden/10.000 kilometer).

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl