Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Steeds meer elektrische auto’s op de weg in Nederland

Goed nieuws voor iedereen die elektrisch rijden een warm hart toedraagt. De hoeveelheid rijdende elektrische auto’s is de afgelopen jaren namelijk flink gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Inmiddels rijden er ruim 300.000 elektrische auto’s rond in Nederland. Dat is ruim 60.000 meer dan vorig jaar en naar verwachting zo dit nog veel verder stijgen.

Eilanders maken nog geen overstap

Het opvallende in dit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is dat niet overal EV’s even populair zijn. Op de Waddeneilanden en dan op Vlieland in het bijzonder, lopen de mensen het minste warm voor elektrische auto’s en ook in de Groningse gemeentes Pekela en Westerwolde rijden relatief weinig elektrische auto’s. In deze gemeentes is minder dan 1 procent van de auto’s uitstootvrij, zo blijkt uit het onderzoek.

Almere loopt op kop

In Almere zijn ze al wel erg enthousiast over de elektrische auto’s. Daar rijdt al ruim 15 procent van de geregistreerde voertuigen op elektriciteit. Andere steden waar de EV erg populair is, zijn: Houten, Breda, Tynaarlo en Amersfoort.

Ook elektrisch rijden?

Ben jij ook klaar om de overstap te maken? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan voor de auto van jouw keuze. Wil je graag snel rijden, kies dan een auto uit onze voorraad. Bij Mobility Service staat de mooie Cupra Born te wachten op een berijder en ook de Tesla Model Y RWD en de Nissan Ariya kun je dit jaar nog rijden. Neem eens een kijkje op de voorraadpagina en wie weet rij jij binnenkort zakelijk volledig elektrisch rond.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl