Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Sneak peak: Polestar 3 prijzen en specificaties

Dat Polestar al een tijdje werkt aan de opvolger van de alom geliefde Polestar 2, stond al langer vast. De introductie van de Polestar 3 stond officieel pas in oktober gepland, maar de technische specificaties én prijzen zijn uitgelekt en dat willen we natuurlijk met jou delen. In deze blog vind je dus het laatste nieuws omtrent de lancering van de nieuwste Polestar 3.

Wat kunnen we verwachten van de Polestar 3?

Het Zweedse merk heeft de ambitie om het elektrische tijdperk in te luiden en gaan dit doen met een geheel nieuwe elektrische performance SUV. Het nieuwe model zal volledig in Amerika gebouwd worden en zal eerst in Amerika en China gelanceerd worden. Polestar is hiermee het eerste merk dat een EV op Amerikaans grondgebied in productie neemt. Uiteraard volgt Europa in een later stadium.

Actieradius Polestar 3

Dat er een nieuw model verwacht wordt van het jonge merk, is natuurlijk een feestje op zich, maar de prestaties zijn natuurlijk erg belangrijk. De Polestar 3 is leverbaar als Long Range Dual Motor én als Performance. De Long Range Dual Motor heeft een accupakket van 111 kWh. Hiermee komt de Polestar op een theoretische maximale actieradius van 610 kilometer (WLTP). De twee motoren gecombineerd leveren bovendien 489 pk en 840 Nm. Door deze krachtige motoren is het voor de Polestar 3 mogelijk om in maar liefst 5 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten.

Voor wie dit allemaal nog niet snel genoeg gaat, kun je ook kiezen voor de Performance-versie van de Polestar 3. Hiermee krijg je een accupakket van 111 kWh, maar leveren de twee elektromotoren 519 pk en 910 Nm. Hiermee lever je wel wat actieradius in en kun je op papier 560 kilometer verwachten. In ruil hiervoor is de eerste sprint van 0 naar 100 wel 0,3 seconden sneller en haal je met de twee elektromotoren een topsnelheid van 210 km/u.

Afmetingen Polestar 3

Aangezien de Polestar 3 wederom een SUV zal zijn, is menig mens nieuwsgierig hoe groot hij zal worden. Wat er nu bekend is, is dat de nieuwe Polestar 3 4,9 meter lang is en een wielbasis heeft van 2,99 meter. De Polestar 3 is hiermee iets langer dan zijn broertje Polestar 2. Qua breedte kun je 1,97 meter verwachten met ingeklapte zijspiegels. Wil je de Polestar 3 gebruiken als vakantie-auto, dan kun je maar liefst 484 liter bagage meenemen. Is dit niet genoeg? Gooi dan de achterbank plat en geniet van 1.411 liter aan bagage.

Standaarduitrusting

Dat elektrische auto's over het algemeen vrij luxe zijn uitgerust, moge duidelijk zijn. De Polestar 3 doet daar nog een schepje bovenop. Met een Bowers & Wilkins audiosysteem, kun je elke dag genieten van jouw favoriete muziek. Je bedient het systeem op een 14,5 inch infotainmentscherm. Deze is hiermee wel aan de grote kant, maar dat hoeft geen nadeel te zijn! De 21-inch wielen met lichtmetalen velgen en Brembo-remsysteem, laten ook niet te wensen over. Ook is de Polestar 3 standaard uitgerust met een panoramadak, drie zones gescheiden klimaatregeling en soft-close portieren.

Op het gebied van veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Het nieuwe model is standaard uitgerust met veel passieve en actieve veiligheidssystemen. Hierdoor kun jij zorgeloos rijden op de snelweg en bochtige binnenwegen en genieten van alles wat deze nieuwe elektrische performance SUV te bieden heeft.

Prijzen Polestar 3

De oer-Hollandse vraag blijft natuurlijk: wat moet dat allemaal gaan kosten? De Polestar 3 wordt een flink stuk duurder dan de Polestar 2. Naar verwachting gaat de vanafprijs voor het Longe Range accupakket € 88.600 bedragen. Voor de Performance versie mag je rekenen op een startbedrag van € 95.200 euro, maar dan heb je ook wat!

Polestar 4

De komende jaren, staat Europa nog wat nieuwe modellen van het Zweedse merk te wachten. Zo is de verwachting dat er meer varianten van de Polestar 3 op de markt komen. Vooral de aandrijflijn zal wat milder gemaakt worden, zodat de prijs ook wat lager uit kan vallen. In 2024 kunnen we bovendien de Polestar 4 verwachten. Dit gaat een kleinere SUV zijn die qua formaat en vermogen precies tussen de Polestar 2 en 3 komt te staan.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl