Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Polestar 3 krijgt actieradius van meer dan 600 kilometer

Polestar heeft meer bekendgemaakt over de aanstaande Polestar 3. Als we de Zweedse fabrikant mogen geloven dan wordt het nieuwste model in oktober 2022 officieel onthuld. De productie begint naar verwachting begin 2023 in China en de Verenigde Staten. Het zal dus nog even duren voordat we de auto daadwerkelijk kunnen gaan testen, maar wat we je nu alvast wél kunnen vertellen is dat de Polestar 3 een actieradius krijgt van meer dan 600 kilometer (WLTP).

Is ee Polestar 3 een SUV?

Wat Skoda kan met de Skoda ENYAQ iV, en Kia met de Kia e-Niro, kunnen wij ook, moet Polestar gedacht hebben.

De Polestar 3 is de eerste elektrische SUV van het automerk. Polestar heeft hier bewust voor gekozen, aangezien een SUV wereldwijd (en met name in de VS) zeer populair en gewild is. Qua design zie je duidelijk overeenkomsten met de Polestar 2, zoals bijvoorbeeld de doorlopende LED-verlichting aan de achterzijde. Verder is de verwachting dat het nieuwste model zal worden voorzien van de nieuwste technologie, en ook van premium materialen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit, aldus Polestar.

Wat kost een Polestar 3?

Helaas heeft Polestar nog geen prijzen bekendgemaakt. Er gaan geruchten dat de elektrische SUV van Polestar een vanafprijs krijgt van rond de 75.000 euro. Daarmee zal de auto de concurrentie aan gaan met onder andere de Tesla Model Y en BMW iX3. Kortom, een auto met geduchte concurrentie. We zijn dan ook benieuwd welke vernieuwende aspecten het merk toevoegt om zich te onderscheiden.

Actieradius van de Polestar 3

De Polestar 3 beschikt over een tweemotorige aandrijflijn en een actieradius van meer dan 600 kilometer volgens de WLTP-testmethode. De weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder hebben invloed op de actieradius. Dit betekent dat de actieradius in de praktijk iets lager uit zal vallen. Hoeveel dit zal zijn, is voor nu nog even afwachten.

Toekomstplannen Polestar

Polestar heeft de ambitie om de komende drie jaar elk jaar een nieuwe elektrische auto uit te brengen. Bovendien wil de Zweedse fabrikant tegen het einde van 2023 wereldwijd in 30 landen operationeel te zijn.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl