Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Skoda Vision iV wordt Skoda ENYAQ

De Skoda ENYAQ wordt de eerste elektrische SUV van Skoda. Het automerk maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een nieuwe naam te introduceren. De Skoda Vision iV gaat vanaf dit moment door het leven als de Skoda ENYAQ.

Het is echter nog even afwachten wat Skoda met de prijs van de Skoda ENYAQ gaat doen. Skoda heeft verder nog niets bekendgemaakt over het accupakket, actieradius en het opladen met de elektrische SUV. De marktintroductie van de Skoda ENYAQ zal waarschijnlijk in 2020 plaatsvinden.

Elektrische SUV van Skoda

Sinds de Volkswagen-Audi Group (VAG) bezig is met de ontwikkeling van elektrische auto’s zijn er per merk grote ontwikkelingen gaande. Het zogenaamde MEB-platform, Modular Electrification Toolkit, is de basis die binnen de VAG-groep gebruikt wordt voor de verschillende merken. De Skoda ENYAQ is het eerste model van Skoda die wordt gebouwd op het MEB-platform van de Volkswagen Group. Dat zou kunnen betekenen dat de Skoda ENYAQ qua aandrijflijn en specificaties overeenkomt met de Volkswagen ID.3.

Binnen Skoda zullen tot eind 2022 nog meer dan 10 elektrische modellen volgen die gebouwd gaan worden op dit modulaire MEB-platform. Binnen het merk betekent de aanstaande introductie van de Skoda ENYAQ een grote stap naar het tijdperk van elektrische auto’s en e-Mobility.

De naam Skoda ENYAQ is binnen het huidige modelgamma goed te herleiden. De ‘E’ staat voor e-mobility en de ‘Q’ is bekend binnen de SUV-range voor de KAMIQ, KAROQ en KODIAQ.

Specificaties Skoda ENYAQ

Na de Skoda Citigo iV is de Skoda ENYAQ de tweede elektrische auto van Skoda. Skoda houdt het verder spannend wat de betreft de specificaties van de eerste, elektrische SUV van Skoda. Wat we momenteel wel weten is dat de Skoda ENYAQ beschikt over andere: twee elektromotoren, 306 pk en vierwielaandrijving. We houden je op de hoogte zodra er meer bekend is over de Skoda ENYAQ.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl