Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Seres 3, de nieuwe elektrische crossover voor 2020

In 2020 zijn er veel nieuwe merken op de Nederlands markt geïntroduceerd. De merken Aiways, Byton en Lucid zijn slechts een paar van deze merken. Dit jaar komt daar nog een merk bij, Seres. Seres is in 2016 opgericht en gesitueerd in Silicon Valley, net als Tesla. Het merk heeft dus Amerikaanse roots, maar het moederbedrijf is van origine Chinees. Met de merkintroductie is ook meteen het eerste model geïntroduceerd, de Seres 3.

Design en concurrentie

Kijkend naar de eerste illustraties is een crossover te herkennen. Seres wil de auto dan ook in de markt van crossovers plaatsen. Hiermee zal de auto de strijd aan gaan met de Kia e-Niro, Hyundai Kona Electric en de MG ZS EV.  Het design is, vergeleken met de concurrentie behouden. Om het toch bij de tijd te houden heeft Seres de auto op de flank een paar scherpe vouwen gegeven.

Het merk heeft overigens een sterke relatie met Dongfeng. Dit merk voert ook een auto die heel sterk lijkt op de Seres 3, de Dongfeng Fengon 3.

Aandrijflijn

Over de aandrijflijn is nog niet veel bekend. De verwachting is dat Seres hiervoor ook gebruik gaat maken van de techniek van Dongfeng. De Dongfeng Fengon 3 maakt gebruik van een elektrische aandrijflijn die goed is voor 163 pk en 300 Nm. Overigens heeft Seres hier nog geen specifieke details over bekend gemaakt, deze mogen we zeer binnenkort verwachten.

Accu en opladen

Net als voor de aandrijflijn is het accupakket en de boordlader nog niet bekend gemaakt. Als we ook hier de auto vergelijken met de Fengon 3 is de verwachting dat de auto zal worden uitgerust met een accupakket van 52,6 kWh. Over de boordlader is helaas nog niks bekend.

Seres prijzen bij leasen

Seres interieur

De importeur Green Mobility Group Europe probeert de Seres 3 nog in 2020 naar Nederland te halen. Op dit moment zijn er echter nog geen prijzen bekend gemaakt, de verwachting is dat de Seres 3 ongeveer 35.000 euro zal gaan kosten. Wij hopen zeer binnenkort meer te weten te komen over de Seres 3 en houden je hiervan op de hoogte!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl