Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Samenwerkingspartner Felyx (deelscooterbedrijf) gaat internationaal dankzij investering van €24 miljoen

Tegenwoordig zijn de groene e-scooters van Felyx niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld

Tegenwoordig zijn de groene e-scooters van Felyx niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. In 2017 begon onze samenwerkingspartner Felyx met het aanbieden van elektrische deelscooters in Amsterdam, inmiddels zijn ze in zeer korte tijd uitgegroeid tot marktleider op dit gebied. Als dé EV-expert van Nederland zagen wij al snel toekomst in dit concept, waardoor wij in honderden elektrische deelscooters investeerden. Inmiddels zijn er meerdere investeerders aan boord, waaronder de Hoge Dennen Capital en ondernemer Anne-Marie Rakhorst. De recente investering van 24 miljoen euro, maakt het mogelijk dat Felyx de elektrische deelscooters kan gaan aanbieden in Franse en Duitse steden. 

Snelgroeiende Felxy gaat internationaal

De Amsterdamse startup Felyx, is in 2017 begonnen met het aanbieden van 100 elektrische deelscooters. Gebruikers kunnen via de Felyx app direct een e-scooter vinden in hun omgeving. Inmiddels biedt Felyx elektrische deelscooters aan in acht verschillende steden in Nederland, en in het Belgische Brussel.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf 8,4 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Dankzij de investering van 24 miljoen van de Hoge Dennen Capital en ondernemer Anne-Marie Rakhorst, kan Felyx nieuwe kantoren openen, nieuw personeel aantrekken en aanloopverliezen dekken. De komende periode wil Felyx volop gaan uitbreiden. De eerste vergunningen voor een aantal steden zijn al binnen. Wanneer het bedrijf daadwerkelijk van start gaat in Frankrijk en Duitsland is deels ook afhankelijk van de coronacrisis. Het plan is in ieder geval om de komende maanden flink uit te breiden in Nederland en België.

Quinten Selhorst, mede-oprichter van Felyx, verklaart de groei deels door de ‘brommercultuur’ die er heerst in Europa. Als aanjager van duurzaam vervoer en elektrische mobiliteit, dragen wij Felyx uiteraard een warm hart toe. Wij zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen en houden je uiteraard op de hoogte!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl