Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Mobility Service verzorgt de lease van 600 elektrische scooters aan felyx

Mobility Service, dé grootste EV-expert in Nederland, en felyx, de marktleider op het gebied van deelscooters, gaan samen honderden elektrische deelscooters in Rotterdam aanbieden. Het doel hierbij is om niet alleen mensen de zogenaamde “last mile” te vervoeren, maar tevens de steden in Nederland leefbaarder te maken. Mobility Service wil met deze samenwerking haar service richting klanten verder uitbreiden. Gezamenlijk zijn de bedrijven aanjagers van de groeiende vraag naar duurzaam vervoer.

Mobility Service least 600 elektrische scooters en 1.500 batterijen aan felyx. De elektrische deelscooters worden voornamelijk gebruikt in Rotterdam. De leasemaatschappij ondersteunt hiermee de snelle groei van felyx en ziet dit als een eerste stap in een verdere langdurige samenwerking. Gedeeld stadsvervoer is geen onbekend terrein voor de leasemaatschappij. Eerder dit jaar is Mobility Service gestart met het beschikbaar stellen van elektrische deelauto’s via het platform van MyWheels.

Beide bedrijven hebben de ambitie om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Gezien de kennis en ervaring omtrent elektrisch vervoer is deze samenwerking een logische stap voor de leasemaatschappij. Mobility Service heeft als expert op het gebied van leasen van EV’s veel data en ervaring in het zakelijke verkeer, terwijl felyx veel data en kennis heeft van de last mile solution.

De groene e-scooters van felyx zijn in de drie grootste steden van Nederland niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Felyx is in 2017 begonnen als Amsterdamse startup met het aanbieden van 100 elektrische deelscooters. Gebruikers kunnen via de felyx app direct een e-scooter vinden in hun omgeving. Vervolgens verplaatst de huurder zich moeiteloos van A naar B voor een ritprijs van 30 cent per minuut. Parkeren kan na gebruik binnen het servicegebied en na het afmelden van de rit gaat de e-scooter automatisch op slot. De huurder hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud of parkeerkosten.

Felyx heeft sinds de oprichting al flink wat positieve bedrijfsresultaten behaald. Na het besparen van meer dan 800 ton CO2-uitstoot door de miljoenen ritten van gebruikers, is felyx sinds juni 2020 ook nog EBITDA-positief (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) verklaard. Iets waar het bedrijf ontzettend trots op is.

Over Mobility Service (bekend van BNR Nieuwsradio, FD, Autoblog.nl en Tweakers)

Mobility Service heeft een vloot van ruim 6.500 voertuigen, waarvan ruim 25% volledig elektrisch is. Mobility Service is gevestigd in Eelde en Den Haag. Bij de snelgroeiende organisatie zijn 41 medewerkers werkzaam. Mobility Service is dé leidende leasemaatschappij in Nederland op het gebied van het leasen van elektrische auto’s. Door de jaren heen heeft het bedrijf veel expertise en praktijkervaring opgebouwd in het zakelijk leasen, met een specialisatie in elektrische auto’s.

Over felyx

Felyx is in 2017 begonnen als Amsterdamse startup met het aanbieden van 100 elektrische deelscooters in de hoofdstad. Inmiddels is het bedrijf actief in verschillende steden in Nederland en België. Volg felyx op social media en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De felyx app is te downloaden via de App Store en Google Play.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl