Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Prinsjesdag 2022: Kabinet maakt elektrisch rijden nóg interessanter

Op Prinsjesdag 2022 werd traditiegetrouw de troonrede voorgelezen door Koning Willem-Alexander. Hierin werd nogmaals benadrukt dat het van belang is dat de energietransitie versneld wordt. Hierdoor zal Nederland niet langer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Dit kan op verschillende manieren en jij kunt ook je steentje bijdragen. 

Kies voor een elektrische auto

Het doel van het kabinet is dat Nederland in 2030 ruim 60 procent minder CO2 uitstoot. Eén van de maatregelen die je zelf kunt nemen om hieraan bij te dragen, is het vervangen van de brandstof auto of bus door een elektrische versie. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van fossiele brandstof en rij je zonder enige vorm van uitstoot. Dankzij elektrisch rijden help je niet alleen om de energietransitie te versnellen, maar verklein je ook je eigen ecologische voetafdruk en de CO2-uitstoot die hiermee gemoeid is.

Naast deze nobele redenen om elektrisch te gaan rijden, is het om nog veel meer redenen interessant om te kiezen voor een elektrische auto, zoals:

Verduurzaam je huis en onderneming

Om elektrisch rijden nog interessanter te maken, kun je in 2023 ook een subsidie aanvragen om je huis en onderneming te verduurzamen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen in de vorm van zonnepanelen. Handig, als je jouw elektrische auto thuis wilt opladen.

Misschien twijfel je op dit moment of een elektrische auto wel een slimme keuze is door de stijgende energieprijzen. Gelukkig heeft het kabinet ook hier over nagedacht en zal er vanaf 1 november 2022 een prijsplafond gelden voor het eerste deel van de energierekening. Je betaalt hierdoor het tarief van januari 2021. Deze lag aanzienlijk lager dan het tarief nu! De prijzen die hiervoor gelden, zijn: 1,50 euro per kuub gas en 70 cent per kWh. Dit maakt elektrisch rijden weer een stuk voordeliger. Let op: De verlaging van de prijzen geldt tot 2400 kWh. Verbruik je meer dan deze hoeveelheid, dan betaal je wel de volle marktprijs. Doe er nu je voordeel mee en vraag vrijblijvend een offerte op van een elektrische auto die bij jou past!

Elektrisch rijden is de toekomst

In de Miljoenennota staat bovendien ook het duurzame mobiliteitsbeleid. Hierin wordt onder andere genoemd dat de BPM-vrijstelling voor ondernemers met een bestelauto met een verbrandingsmotor wordt afgebouwd. Ook wil het kabinet dat de nieuwverkoop van fossiele voertuigen al vanaf 2030 verboden wordt. De Europese Commissie heeft voorgesteld dit in 2035 te realiseren, maar Nederland wil hierin vooroplopen. Des te meer rijden om nu al over te stappen op elektrisch rijden.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl