Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Praktijktest Renault Zoe ZE50

De gloednieuwe Renault Zoe ZE50 is alweer sinds november 2019 leverbaar. Er zijn inmiddels al vele testen van de nieuwe generatie Renault Zoe verschenen. In deze review hebben wij met name gekeken naar het feit waarom de Renault Zoe zo interessant is voor de zakelijke rijder. De bijtelling, de actieradius, het opladen, het accupakket, alle onderwerpen passeren de revue in dit artikel.

Video Renault Zoe

De derde generatie Renault Zoe

De Renault Zoe ZE50 is de derde generatie Renault Zoe. De eerste Zoe werd geleverd met een 22 kWh accupakket. De tweede generatie volgde met een 42 kWh accupakket en de auto welke wij in de video testen beschikt over een 52 kWh accupakket, wat een range betekent van 395 km (WLTP). De Renault Zoe onderscheidt zich door de mogelijkheid om zeer snel over AC bij reguliere laadpalen op te laden. De auto kan namelijk met maximaal 22 kW AC laden, mits de laadpaal dit ondersteunt, wat een 0-100% lading in minder dan 3 uur realiseert. Met een operationeel leasetarief vanaf 360 euro per maand, is deze elektrische auto voor vele zakelijke rijders toegankelijk.

4% bijtelling in 2020

Als we kijken naar het huidige aanbod, dan verwachten wij dat deze elektrische auto het goed gaat doen onder de zakelijke rijder. De vorige generatie Renault Zoe was vanwege zijn prijs/kwaliteit verhouding al een zeer populaire leaseauto. De nieuwe Renault Zoe ZE50 is op dit moment nog leverbaar met een eerste registratie in 2019, waardoor je als zakelijke rijder nog profiteert van de 4% bijtelling. Als je kijkt naar de fiscale waarde van de auto dan betaal je een netto bijtelling vanaf 44 euro per maand, uitgaande van een 2019 registratie. 

Design en interieur Renault Zoe

Aan het design van het exterieur heeft Renault weinig veranderd. Je hebt wel een ruimere keuze in lakkleuren. Het interieur van de elektrische auto is een ander verhaal. Het is in een volledig nieuw jasje gestoken, vanaf het dashboard tot aan de versnellingspook. Ook het display is vele malen groter. Vanaf de Intens-uitvoering beschikt de auto standaard over een 9,3 inch scherm voorzien van het nieuwste EASY LINK-multimediasysteem. Met het nieuwe model kun je nu je smartphone koppelen en geniet van je favoriete muziek op Spotify dankzij Apple Carplay of Android Auto. In de Life- en Zen uitvoeringen is overigens standaard geen navigatie aanwezig. Toch kan je via Android Auto & Apple Carplay dankzij bijvoorbeeld Waze of Google Maps gebruik maken van navigatie.

Rijeigenschappen Renault Zoe

Zoals we gewend zijn van de Renault Zoe, de auto heeft een goede wegligging. Tevens is de nieuwe ZE50 uitvoering beter geïsoleerd en daarmee stiller dan de vorige generatie Zoe. De auto gaat van 0 naar 100 in 11,4 seconden en heeft een vermogen van 109 pk (R110). 

Actieradius

De Renault ZOE ZE50 heeft een 52 kWh accupakket. Volgens de nieuwe WLTP-testnorm heeft de auto een actieradius van 395 kilometer. Gezien onze praktijkervaringen met deze auto en vorige edities schatten wij de realistische range in op zo’n 300-350 kilometer afhankelijk van rijgedrag en weersomstandigheden. Als we kijken naar de concurrentie van de Renault Zoe, dan zal hij qua accupakket en actieradius vergelijkbaar zijn met de Opel Corsa-e en Peugeot e-208.

Opladen Renault Zoe

De Renault Zoe is thuis met een lader van 11 kW binnen 5,5 uur weer volledig opgeladen! Bij een laadpaal met een laadvermogen van 22 kW heeft auto slechts 3 uur nodig. Dit is uitzonderlijk snel, het maximum laadvermogen van de concurrentie (Opel Corsa-E en Peugeot e-208) is namelijk 11kW). Bij een snellaadstation (laadvermogen 50 kW) is de elektrische Zoe binnen 1 uur weer voor 80% opgeladen. 

MY Renault-app

De Renault Zoe ZE50 wordt standaard met een app geleverd. In de app kan je onder andere de actuele laadstatus zien. Maar dat is nog niet alles!

Wat je allemaal nog meer kunt met de app: 

  • Je auto zoeken via de MY Renault-app;

  • Je actieradius bekijken en beschikbare laadpunten in de buurt of op je bestemming zoeken;

  • Bekijk de laadstatus van de batterij en de resterende actieradius in realtime;

  • Plan het opladen in buiten de piektijden om kosten te besparen;

  • Activeer of maak een planning voor de airconditioning of verwarming, zodat het interieur altijd de perfecte temperatuur heeft wanneer je vertrekt.

Renault Zoe leasen

Ben jij nu ook enthousiast geworden over de gloednieuwe Renault Zoe? De Renault Zoe ZE50 is nog leverbaar met een eerste registratie in 2019. Dit is extra gunstig voor de zakelijke rijder die nog wil profiteren van de lage 4% bijtelling. De elektrische Renault Zoe is te leasen vanaf 360 euro per maand.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl