Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Platform voor EV’s met range van minstens 1.000 kilometer

Tijdens de Shanghai Auto Show presenteerde het Chinese automerk BYD aan platform specifiek ontwikkeld voor elektrische auto’s die het voor elektrische auto’s mogelijk moet maken om minstens 1.000 kilometer op één volle acculading te rijden. BYD zal het platform beschikbaar willen stellen voor meerdere autofabrikanten. 

Nieuw platform voor EV's met 1.000 km

Het nieuwe platform 3.0 vormt de basis voor de nieuwe generatie elektrische auto’s. Het platform kenmerkt zich op basis van de volgende componenten: intelligentie, efficiëntie, veiligheid en esthetiek. Met het nieuwe platform wil het automerk de kosten verder verlagen door bepaalde zaken in het platform te integreren en standaardiseren.

Prestaties van EV's op nieuw platform

Verschillende belangrijke modules zijn tevens opnieuw ontwikkeld voor het rijsysteem. Deze componenten zijn smaller, lichter, sterker en efficiënter. Dit heeft natuurlijk een positief effect op de prestaties van de auto. Volgens het automerk maakt het platform het mogelijk om binnen 2,9 seconden van 0 naar 100 seconden te rijden. Daarnaast zou de elektrische auto op één acculading minimaal 1.000 kilometer ver moeten rijden. Echter dient hier wel een kanttekening bij te worden geplaatst: in China zijn de actieradius cijfers gebaseerd op NEDC in plaats van WLTP. Het is dan ook afwachten waarin dit in de praktijk gaat resulteren.
Naast de grote actieradius zou het snelladen ook indrukwekkend zijn. De elektrische auto is voorzien van een laadinfrastructuur van 800 Volt. Dit is zeer moderne laadtechniek wat tot op heden alleen in de Porsche Taycan, Audi E-Tron GT, Kia EV-6 en de Hyundai IONIQ 5 beschikbaar is. Dit zou betekenen dat de elektrische auto binnen vijf minuten weer 150 kilometer extra range heeft. Het platform is tevens ontwikkeld met nieuwe warmtepomp technologie, waardoor de actieradius in de winter tot wel 10% kan toenemen.

Met de lange wielbasis wil het automerk ruimte maken voor grotere batterijen en extra ruimte creëren in het interieur. Zoals eerder aangegeven, wil BYD het platform ook voor andere autofabrikanten beschikbaar stellen. In het verleden heeft het automerk samengewerkt met Mercedes-Benz en Toyota. Helaas heeft BYD nog niets gecommuniceerd over een eigen of externe elektrische auto die op het nieuwe elektrische platform gebouwd gaat worden. Ook laten zij niets los over de definitieve releasedatum, dit zal naar verwachting in de nabije toekomst zijn.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl