Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Peugeot e-Expert, nieuwe topper onder de bedrijfswagens?

Voor Peugeot is 2020 een belangrijk jaar op het gebied van elektrische auto’s. Na de introductie van de nieuwe Peugeot e-208 en de Peugeot e-2008 is het nu de beurt aan een auto voor de bedrijfswagenmarkt. Peugeot heeft namelijk de nieuwe Peugeot e-Expert gepresenteerd.  Een elektrische bedrijfswagen die de strijd zal aangaan met concurrenten uitgerust met dieselmotor.

Een bekende aandrijflijn

Op het gebied van aandrijflijn is de Peugeot e-Expert volledig nieuw. We kennen de aandrijflijn inmiddels van de nieuwe Peugeot e-208 en Peugeot e-2008. Het is dan ook dezelfde 136pk sterke elektromotor. In de e-Expert zal deze gekoppeld worden aan een 50 kWh accupakket of een 75 kWh accupakket. Voor het opladen kan de auto middels 3-fase boordlader opladen met maximaal 11 kW en snelladen is mogelijk tot 100 kW. 

Standard & extended range

Peugeot geeft aan dat de e-Expert met het 50 kWh accupakket een actieradius van ongeveer 230 kilometer heeft volgens de WLTP norm. Dit zal in de praktijk uitkomen op een realistische range van ongeveer 180-200 kilometer. Dit is gedaan met een reden. Peugeot heeft een onderzoek in handen dat aantoont dat 80% van de bestuurders bedrijfswagen minder dan 200 kilometer per dag rijden. Voor de gemiddelde berijder is dit dan ook meer dan voldoende.

Wil je toch verder rijden op een acculading? Met het 75 kWh accupakket kan je 330 kilometer ver rijden volgens de WLTP-norm. Dit zal in de praktijk uitkomen op een realistische range van ongeveer 260-280 kilometer.

Ontwerp en uitrusting

interieur peugeot e-expert

Kijkend naar het ontwerp van de auto is het heel duidelijk het ontwerp van de huidige Peugeot Expert. Aan het uiterlijk is, op een laadklep na, de bedrijfswagen amper te onderscheiden van de reguliere versie met verbrandingsmotor. Van binnen is de auto netjes afgewerkt en uitgerust met moderne technieken als driver attention alert, collision alert, een automatisch noodremfunctie en Apple Carplay/Android auto zodat de telefoon vlekkeloos kan worden verbonden als infotainment.

De Peugeot e-Expert zal al beschikbaar worden in de tweede helft van 2020. Dit betekent dan ook dat er niet lang meer op de auto gewacht hoeft te worden.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl