Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nissan Townstar is de nieuwste elektrische bedrijfswagen

Zijn Europese broertjes zijn al voorgesteld, maar nu is ook de nieuwe Japanse elektrische bedrijfswagen geïntroduceerd: de Nissan Townstar.  De Renault Kangoo en Mercedes Citan kennen we al even, de Townstar sluit zich nu aan. Kan de elektrische bedrijfswagen van Nissan meekomen met de Europese concurrentie?

Techniek

Bovengenoemd trio komen beschikbaar met een benzinemotor en als een elektrische uitvoering. Nissan zet zijn focus vooral op de elektrische Townstar en komt op papier ook krachtiger uit de verf dan de Renault Kangoo. Alle drie de modellen beschikken over een 44 kWh accupakket. Het is Nissan gelukt om de Townstar te voorzien van een krachtigere aandrijflijn. De Townstar levert 90 kW (122 pk) ten opzichte van de 75 kW (102 pk) wat de Kangoo aan vermogen levert. De actieradius van de Townstar is naar verwachting 285 kilometer.

De Townstar kan standaard laden met 11 kW. Maar Nissan geeft de optie om de elektrische bedrijfswagen te upgraden met een 22 kW-lader, overigens is de 22 kW lader standaard aanwezig bij de vernieuwde elektrische Renault Kangoo. Bij de snellader kan de Nissan Townstar laden met een maximaal vermogen van 75 kW. Wat betreft de laadmogelijkheden heeft deze elektrische bedrijfswagen van Nissan een behoorlijke upgrade gekregen als je hem vergelijkt met zijn voorganger, de Nissan e-NV200. De Townstar beschikt over een CCS-snellaadaansluiting, terwijl de e-NV200 beschikt over een CHAdeMO-aansluiting.

Zitplaatsen

Het is bij de Nissan Townstar ook mogelijk om te kiezen voor een achterbank. Met deze aangepaste uitvoering richten ze zich bij Nissan vooral op taxi-/personenvervoer. Een Nissan Townstar op geel- of blauw kenteken is daarmee op termijn ook te bestellen!

Uitvoering

De Townstar is beschikbaar in twee lengtematen en één hoogtemaat. In de langere uitvoering kan de Townstar maximaal 3,9 kuub meenemen. Deze lading mag 800 kilogram wegen. Tevens is het mogelijk om de Townstar te voorzien van een trekhaak, de auto heeft een maximaal trekgewicht van 1.500 kilogram. Dit is een behoorlijk trekgewicht voor een elektrische bedrijfsauto, eerder was dit alleen beschikbaar bij de Maxus eDeliver9. Een goede trend naar onze mening!

Ben je ook benieuwd naar de elektrische Nissan Townstar of een andere (elektrische) bedrijfswagen?Neem dan snel een kijkje op onze website of laat je adviseren door een van onze EV-experts!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl