Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Mercedes-Benz komt met zes nieuwe EV’s tot 2022

Mercedes-Benz is de laatste jaren veel auto’s aan het ontwikkelen met een elektrische aandrijflijn. Het merk begon in 2015 met de transitie middels plug-in hybride in de vorm van de C350e. In 2019 heeft het merk de eerste, volledig elektrische auto op de markt gebracht, namelijk de Mercedes-Benz EQC. Komend jaar gaat het merk volop door met het ontwikkelen en introduceren van elektrische auto’s. Zowel voor bedrijfswagens als personenwagens zullen er nieuwe elektrische auto’s geïntroduceerd worden.

Bedrijfswagens

In 2020 heeft Mercedes-Benz zich volop bezig gehouden met de introductie van nieuwe, elektrische bedrijfswagens. Zowel de EQV als de Sprinter zijn geïntroduceerd met een elektrische aandrijflijn. De EQV is voorzien van een accupakket van 100 kWh waarmee een actieradius van 356 kilometer gehaald kan worden volgens de WLTP testmethode. De Sprinter is voorzien van een accupakket ter grootte van 35/47 kWh waarmee een actieradius van maximaal 120 km volgens de WLTP testmethode gehaald kan worden. Vooral de Mercedes-Benz EQV is een auto waarvan veel wordt verwacht, door het grote accupakket, snelle boordlader en groot laadvermogen is de potentie voor de zakelijke markt groot.

Introductie zes nieuwe elektrische auto's

Komend jaar staat voor Mercedes-Benz in het teken van de introductie van zes nieuwe EV’s. Alle elektrische auto’s die worden geïntroduceerd, zullen onder het EQ-label worden uitgebracht.

EQA & EQB

Om te beginnen zal het merk komen met een compacte SUV welke zijn platform deelt met de Mercedes-Benz GLA. De auto wordt naar alle waarschijnlijkheid geïntroduceerd op 20 januari. De beide auto’s zullen naar verwachting worden uitgerust met een accupakket ter grootte van 60 kWh en een 3-fase boordlader. Met dit accupakket is de verwachting dat de auto ongeveer 350 kilometer zou moeten kunnen rijden.

EQE & EQE SUV 

Vanaf de tweede helft van 2021 zal in Bremen de productie van de EQE gestart worden. De Mercedes-Benz EQE zal het elektrische alternatief voor de bekende Mercedes-Benz E-Klasse worden. Ook zal er een EQE-SUV worden geïntroduceerd. Deze auto zal een full-size SUV worden ter grootte van de huidige GLE. Deze elektrische SUV variant zal in Amerika worden geproduceerd. Over het accupakket en het laadsysteem is nog niks bekend gemaakt, dit wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht.

EQS & EQS SUV

Ook voor het limousine segment gaat Mercedes-Benz een auto introduceren, namelijk de EQS. De auto zal voorzien worden van veel luxe en een groot accupakket. Er wordt al gesproken over een actieradius van plusminus 700 kilometer! Net als van de EQE zal er van de Mercedes-Benz EQS ook een SUV versie worden uitgebracht. Deze zal een slag groter worden dan de EQE-SUV en daarmee in het topsegment worden gepositioneerd.

Specifieke details van deze vier auto’s zijn nog niet bekend. Deze zullen in 2021 worden gepubliceerd.

Mercedes zakelijk leasen

Op dit moment is het al mogelijk om een elektrische Mercedes-Benz te leasen. Inmiddels is de EQC goed leverbaar, ook de elektrische EQV en eSprinter bedrijfswagens zijn te leasen via Mobility Service. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies voor elektrische bedrijfswagens!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl