Beoordeeld met 9,3
085 4871400

Mercedes EQC

Typische Mercedes SUV met goede EV rijeigenschappen

Stel nu je Mercedes EQC helemaal zelf samen en lease bij Mobility Service
Actieradius zomer
420 km
Actieradius winter
315 km
Maximaal trekgewicht
1800 kg

Daarom kies je voor de Mercedes EQC

  • Typisch Mercedes interieur

  • Volledig duurzaam ontworpen met duurzame materialen

  • Snellaadvermogen van 112 kW DC

Opladen Mercedes EQC

Sinds 2021 kan de Mercedes EQC laden met een 3-fase boordlader. Dit is een 16 ampère lader waarmee laden met 11 kW mogelijk is. Voor het DC snelladen is het niet de snelste auto op de markt, met een snelheid van 110 kW.

In realiteit zul je echter weinig hinder ondervinden van de capaciteiten. Via een 3-fase openbare- of thuislader is de auto in ongeveer 8u45 weer volgeladen. Bij een snellader kun je na 35 minuten weer met 80% de weg op.

Mercedes EQC zijkant

Media

Range Mercedes EQC
Zomer - stadsverkeer
530 km
Winter - stadsverkeer
370 km
Zomer - snelweg
340 km
Winter – snelweg
270 km
Zomer - gecombineerd
420 km
Winter - gecombineerd
315 km
Specificaties Mercedes EQC
Acceleratie (0-100 km/h)
6 sec
Topsnelheid
180 km/h
Realistisch verbruik
24-24 kWh/100 km
Vermogen
300 pk
Trekgewicht ongeremd
750 kg
Trekgewicht geremd
1800 kg

Onze eerlijke mening

Ook Mercedes meldt zich in het speelveld van de elektrische auto. De EQC is de eerste elektrische SUV van Mercedes en moet de concurrentie aangaan met de Audi E-Tron, de Jaguar I-Pace en de Tesla Model X. Het is daarom ook geen toeval dat de opgegeven actieradius exact hetzelfde is als de E-Tron.

Interessant is de koppeling die Mercedes maakt met duurzame mobiliteit. Ze gaan veel verder dan alleen een ‘groene’ aandrijflijn, zonder directe CO2 uitstoot. 99 procent van de onderdelen in de EQC zijn volledig duurzaam geproduceerd. Zo zijn er onder andere stoffen als kenaf, wol katoen, papier en natuurlijk rubber gebruikt. Een signaal dat Mercedes écht bezig is met verduurzaming en niet alleen maar ‘meedoet’ met de rest om niet achter te blijven.

Het design van de EQC is vernieuwend maar toch typisch Mercedes. De blauwe accenten moeten ervoor zorgen dat je direct ziet dat het om een elektrische Mercedes gaat. Het interieur is gebaseerd op de bestaande modellijn en zal elke Mercedes rijder bekend voor komen.

Mercedes maakt er verder geen geheim van dat de auto een rechtstreekse concurrent zal zijn voor de I-Pace, de Model X, maar vooral ook de e-tron. Zelfs de opgegeven actieradius van de EQC is gelijk aan die van de e-tron. Niet zo gek ook; de auto’s moeten vissen uit dezelfde vijver geïnteresseerden. Interessant is wel het accupakket en de verbruikscijfers. Mercedes maakt gebruik van een 80 kWh batterij en heeft een prima opgegeven verbruik van 22,3 kWh per 100 kilometer. Voor zo’n grote auto prima cijfers. Wat wel opvalt is dat de auto niet supersnel kan laden. Met 110 kW is het niet de snelst ladende auto op het speelveld, maar uiteindelijk zul je hier in de praktijk door de ruime actieradius weinig van merken.

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 400 info@mobilityservice.nl