Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Lucid Air in Nederland: Dit is er tot nu toe bekend

De Lucid Air is officieel klaar voor de Europese markt. Gisteren waren wij aanwezig bij de officiƫle onthulling van de Lucid Air in Nederland. Wij zijn onder de indruk van deze gloednieuwe elektrische auto van Lucid Motors. Zo heeft de Lucid Air Dream Edition een elektrische actieradius van maar liefst 900 kilometer (WLTP)! En dat is nog lang niet alles. In dit artikel vertellen we alles wat er tot nu toe over de Lucid Air bekendgemaakt is.

Uitvoeringen Lucid Air Nederland

Lucid Air exterieur

De Lucid Air is verkrijgbaar in verschillende versies: Air Pure, Air Dream Edition, Air Grand Touring en Air Touring. Als je het hebt over comfort en luxe dan heb je het over de Lucid Air. De auto heeft een indrukwekkend design, interieur, actieradius en maximale vermogen. Aan ruimte overigens ook geen gebrek in deze EV. Je hebt een goede ondersteuning in de bovenbenen. En ook als je lang bent, bijvoorbeeld bijna 2 meter,  heb je voor- en achterin voldoende ruimte. Daarnaast is de motor ook opvallend kleiner in vergelijking met Tesla, wat ook de ruimte weer ten goede komt.

De afwerking is overigens ook mooier dan Tesla. Je ziet dat luxe en comfort echt het uitgangsput is geweest. Daarnaast zitten de stoelen ook veel beter dan die van Tesla.

Naar verwachting beginnen de prijzen van de Lucid Air vanaf 100.000 tot 120.000 euro. Als we het automerk moeten geloven dan kan de auto binnen 15 minuten weer 400 kilometer extra range hebben. De Lucid Air beschikt over de nieuwste technologie: waaronder een 34 inch 5k glass Cockpit scherm, draadloze software-updates, Surreal Sound System en Alexa.

Lucid Air Pure

De Lucid Air Pure is de 'basisversie' die standaard beschikt over een rijke uitrusting. De Air Pure heeft standaard kunstlederen bekleding in Lucid Black en Graphite. De auto zit boordevol functionaliteiten waaronder Apple Carplay/Android Auto, allerlei handige rijhulpsystemen parkeersensoren, dode hoek sensoren etc. De auto heeft een vermogen van 480 pk en een elektrische actieradius van 653 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Vanwege het rijgedrag en weersomstandigheden valt de actieradius in de praktijk altijd iets lager uit. In de praktijk verwachten wij dan ook dat de Lucid Air Pure een range van 550 kilometer. De Air Pure beschikt over het 88 kWh accupakket en is binnen 4:45 uur weer volledig opgeladen met een 22 kW AC oplader. Snelladen is ook geen punt met deze EV. Bij een snellaadstation met een laadvermogen van 200 kW DC is de auto binnen 24 minuten voor 80% opgeladen. Indrukwekkend! Net zoals de topsnelheid. Binnen 4,2 seconden gaat de auto van 0 naar 100 seconden.

Dream edition

De Dream Edition is een Limited Edition speciaal voor de Europese markt. Snelheid en acceleratie is kenmerkend voor dit model. Qua uitrusting is de Dream Edition nog luxer vanwege onder andere het glazen panoramadak, de 21 inch wielen, massagestoelen, het exclusieve Santa Monica interieur met volnerf nappaleder, hout en Alcantara.

Bovendien is de Dream Edition uitgerust met een Surreal Sound system. Zoals eerder benoemd bij de Air Pure is ook dit voertuig voorzien van allerlei handige rijhulpsystemen. Ook de prestaties op papier zijn indrukwekkend. De auto heeft een topsnelheid van 270 kilometer per uur en een power van maar liefst 1.111 pk! Aan snelheid ook geen gebrek, de auto gaat van 0 naar 100 in slechts 2.7 - 2.9 seconden. Snelladen kan deze EV binnen een halfuur met een laadvermogen van 300 kW DC. Bij een openbare laadpaal kan de Dream Edition bij een laadpaal van 22 kW AC opladen. Dat betekent dat de auto binnen 6:50 uur weer volledig opgeladen. De Dream Edition heeft een range van 900 kilometer, gebaseerd op de WLTP-testnorm. In de praktijk zal de range van de Dream Edition neerkomen op zo'n 695 kilometer. Wat alsnog redelijk uniek is voor een EV op dit moment. Aan deze indrukwekkende cijfers hangt overigens wel een behoorlijk prijskaartje. De Dream Edition heeft een prijs vanaf 220.000 euro.

Air Grand Touring

De Air Grand Touring kun je in de basis vergelijken met de Dream Edition qua opties, topsnelheid en (snel)laadvermogen. Zo is de Air Grand Touring ook voorzien van een glazen panoramadak, 21 inch velgen, allerlei rijhulpsystemen en Surreal sound system. De elektrische auto heeft een vermogen van 819 pk en gaat van 0 naar 100 in 3 seconden. De range van deze uitvoering mag er ook zijn met 845 kilometer (WLTP).

Air Touring

Naast bovenstaande uitvoeringen kun je ook kiezen voor de Air Touring. Dit model is een perfecte combinatie van efficiƫntie, verfijning en technologie. De range van de Air Touring is 653 kilometer (WLTP). De range in de praktijk wordt geschat op zo'n 550 kilometer. De auto heeft een topsnelheid van 3,2 seconden een vermogen van 620 pk. Standaard is deze uitvoering uitgerust met 20 inch velgen, premium leder en afwerking in natuurlijk hout. De Air Touring is bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 22 kW AC binnen 4:45 uur weer volledig opgeladen. Ga je met de Air Touring naar een snellaadstation zoals Fastned of Ionity dan is de auto binnen 24 minuten weer voor 80% opgeladen.

Lucid Air leverbaar vanaf 2023

Smaakt dit naar meer? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Gelukkig komt er in het najaar een showroom in Hilversum. Naar verwachting zal de Lucid Air leverbaar zijn voor de Europese markt vanaf eind 2023. Je kunt nu alvast een exemplaar reserveren via de website van Lucid Motors. Houd er overigens wel rekening mee dat je een pre-order niet kunt doorverkopen aan een andere partij. Wel is het mogelijk om de pre-order door te zetten naar bijvoorbeeld een leasemaatschappij, zodat je een Lucid Air in Nederland zakelijk kunt leasen.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl