Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Lucid Air komt dit jaar nog naar Europa

Goed nieuws voor geïnteresseerden in de Lucid Air. De volledig elektrische Lucid Air komt naar verwachting in juni/juli naar Europa. De Lucid Air is het eerste elektrische model van Lucid Motors dat momenteel al verkrijgbaar is in de USA. De Lucid Air schijnt dé concurrentie te zijn van de Tesla Model S in de USA. De Lucid Air is zelfs al uitgeroepen tot ‘Motortrend Car of the Year 2022’. Maar is de Lucid Air ook interessant voor Europa? Onze EV-experts bezochten Lucid Air in New York en delen in dit artikel hun mening. 

Lucid Air prijs

Met een prijs vanaf 77.400 dollar bevindt de Lucid Air zich in het luxere segment. Voor deze prijs koop je de Lucid Air Pure. De Lucid Air is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waarbij de Lucid Air Pure de ‘basisversie’ is. De Lucid Air Touring heeft een prijs van 95.000 dollar en de Lucid Air Grand Touring heeft een prijskaartje van 139.000 dollar. De Lucid Air Dream Edition heeft een prijs vanaf 169.000 dollar.

Helaas heeft het Amerikaanse automerk nog geen prijzen bekendgemaakt voor de Europese markt. Via de website kun je tegen betaling (tussen de 300 euro en 900 euro) wel alvast een exemplaar reserveren. De Lucid Air is qua prijs en specificaties vergelijkbaar met de Tesla Model S, Porsche Taycan en de Audi e-tron GT.

Lucid Air Pure

Met zo’n prijskaartje mag je qua specificaties en opties ook wel wat verwachten. Zo is de Lucid Air Pure standaard al uitgerust met 19 inch velgen, aluminium dak, lederen bekleding, Apple CarPlay/Android Auto, verschillende rijhulpsystemen, digitale cockpit etc. Bij de duurdere versies zal de rijervaring uiteraard nog comfortabeler zijn met extra opties en een rijkere uitrusting.

Afhankelijk van het gekozen model heeft de Lucid Air een vermogen tussen de 480 pk en 1.050 pk en gaat de Lucid Air van 0 naar 60 in slechts 2,5 seconden. Aan snelheid dus zeker geen gebrek bij deze luxe EV.

Lucid Air actieradius

Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan de Lucid Air op een volle accu tussen de 653 en 830 kilometer rijden. Deze cijfers zijn gebaseerd op de zogeheten EPA-test die het verbruik en prestaties meet. Dit testmiddel (Environmental Protection Agency) wordt gebruikt in de VS en geeft het meest realistische resultaat als je het vergelijkt met de WLTP-testmethode die we kennen in Europa.

Lucid Air opladen

De laadsnelheid van de Lucid Air is op papier veelbelovend. De Lucid Air kan bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 22 kW AC opladen. Dit betekent dat de auto binnen 4u45 uur weer volledig is opgeladen. Ga je naar een snellader met een snellaadvermogen van 300 kW DC, dan kun je binnen 16 minuten je weg weer vervolgen.

Lucid Air Europa

Als we de berichtgeving van Lucid Motors moeten geloven, dan kunnen we de Lucid Air medio juni/juli in Europa verwachten, dit heeft een woordvoerder van Lucid Motors bekendgemaakt. Het is verder nog niet duidelijk welke uitvoeringen van de Lucid Air bijvoorbeeld naar Europa komen. Daarnaast is ook de definitieve prijs voor Europa, en in het bijzonder Nederland van de Lucid Air nog niet bekend. Wel zijn onze EV-experts het over één ding eens; De Lucid Air is een sportieve luxe sedan, met veelbelovende specificaties. Oké, weliswaar is de Nederlandse prijs nog niet bekendgemaakt, maar dit zal naar verwachting nagenoeg hetzelfde zijn als de prijs in de USA. Er hangt waarschijnlijk dus ook een behoorlijk prijskaartje aan. Bovenstaande prijzen van de Lucid Air zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Onze EV-experts verwachten daarom dat de verkoop van de Lucid Air in Europa niet direct storm zal lopen. Wij houden alle ontwikkelingen in de gaten, en houden jullie uiteraard op de hoogte!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl