Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Laadpaal reserveren via app van WeGo

Tot voorheen was het alleen mogelijk om de beschikbaarheid, tarieven en locatie van de laadpalen in Nederland te bekijken. Sinds kort is het via de app van WeGo – marktleider op het gebied van voertuigdeeltechniek – mogelijk om een laadpaal te reserveren. Dat moet de elektrische rijder als muziek in de oren klinken! Niets is zo vervelend als je op een locatie aankomt en de laadpaal is al bezet, waardoor je noodgedwongen op zoek moet gaan naar een andere locatie. In dit artikel vertellen wij je er alles over. 

Laadpaal reserveren via app van WeGo

WeGo ken je wellicht van zijn voertuigdeeltechniek. De organisatie gaat nu zijn techniek toepassen in laadstations voor elektrische auto’s. Het concept werkt als volgt: het kWh-verbruik wordt niet in rekening gebracht, maar de tijd dat de laadplek bezet wordt. Dit heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Op deze manier wordt het voor ondernemers een stuk aantrekkelijker om een laadstation commercieel in te zetten. Het nadeel hiervan is dat de tarieven per laadpaal behoorlijk kunnen verschillen.

Een voordeel is dat de laadplekken niet onnodig bezet worden gehouden. Je betaalt voor de tijd zolang de elektrische auto er staat. Iedere aanbieder kan zelf bepalen hoe lang een laadpaal gereserveerd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een kwartier, halfuur of een uur zijn. Dit geldt tevens voor het tarief.

De techniek bij de laadstations werkt hetzelfde als bij de deelauto’s, -scooters, en -fietsen van WeGo, vandaar dat WeGo de techniek levert. Het bedrijf gaat voor dit project samenwerken met het Texelse bedrijf EV-charge-EU.

Hoe werkt het?

Als elektrische rijder kun je van te voren alvast een laadpaal reserveren. Mocht je een account hebben van WeGo dan kun je in één oogopslag de beschikbaarheid en locatie bekijken. Vervolgens reserveer je de desbetreffende laadpaal op het gewenste tijdstip en duur. Je kunt een laadpaal van te voren of ter plekke reserveren. Het voordeel hiervan is dat de laadpaal op dat moment niet meer beschikbaar is voor iemand anders. Via de app kun je vervolgens een laadsessie starten en stoppen. Na afloop wordt de laadsessie automatisch gefactureerd.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl