Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Bespaar nu 507 euro met een Skoda Citigoᵉ iV

Overweeg je de overstap naar een elektrische auto en wil je graag een elektrische auto leasen? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken of een elektrische auto fiscaal aantrekkelijk is. Je kunt namelijk op jaarbasis maar liefst 507 euro besparen met een Skoda Citigo e iV. In dit artikel vergelijken we de kosten van de volledig elektrische Skoda Citigoᵉ iV met een Skoda Citigo op basis van benzine- en laadkosten, bijtelling en het leasetarief per maand.

Benzine- en dieselkosten

Gemiddeld gezien liggen de benzineprijzen in Nederland zo rond de 1,55 euro. Voor een volle tank benzine (35 liter) betaal je dus omgerekend 54 euro. Nu we de kosten voor een volle tank hebben uitgerekend, gaan we kijken naar het brandstofverbruik. Gemiddeld gezien kun je met een volle tank zo’n 612 kilometer rijden. Omgerekend is dit een brandstofverbruik van 1 op 17,5.

Laadkosten elektrische auto

Een elektrische auto, in dit geval de Skoda Citigioᵉ iV kun je thuis opladen, bij een openbare laadpaal en via het snellaadnetwerk zoals Fastned. Als elektrische rijder heb je te maken met een laadtarief die per kWh wordt gehanteerd. Gemiddeld gezien betaal je bij een openbare laadpaal 0,33 eurocent per kWh. Omgerekend betaal je 5,35 euro per 100 kilometer. Bij een snellader betaal je 0,59 eurocent per kWh. Dit is 11,18 euro per 100 kilometer.

Om de laadkosten van elektrische auto te berekenen, moet je rekening houden met het accupakket van de elektrische auto. De elektrische Skoda Citigoᵉ iV heeft een 36,8 kWh accupakket. Als je de Skoda Citigoᵉ iV bij een openbare laadpaal gaat opladen dan betaal je per laadsessie 12 euro (36,8 kWh x €0,33). Bij een snellader liggen de laadkosten rond de 21 euro (36,8 kWh x €0,59).

Skoda Citigo versus Skoda Citigoᵉ iV

Skoda citigo benzine vs electrische

Wil je de kosten van een elektrische Skoda Citigoᵉ iV vergelijken met een benzinevariant van de Skoda Citigo? In het overzicht hieronder zijn de kosten berekend op basis van een looptijd van 60 maanden en kilometrage van 30.000 kilometer, full operational lease.

Als je kijkt naar het totale kostenplaatje van een elektrische Skoda Citigoᵉ en een benzinevariant van de Skoda Citigo, dan is de elektrische auto onder aan de streep goedkoper. Daarbij heb je zelf invloed op de laadkosten, waarbij het thuisladen nog goedkoper is.

Skoda Citigoᵉ iV leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van de elektrische Skoda Citigoᵉ iV? Inmiddels hebben we al aardig wat praktijkervaring opgedaan met de Skoda Citigo ᵉ iV. De Skoda Citigoᵉ iV is bij een enkele leasemaatschappij uit voorraad leverbaar! De populaire elektrische auto in het A-segment is al te leasen vanaf 323 euro per maand.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl